Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: Završnica Davis Cupa u Malagi

hrvatska prvi nositelj davis cupa

Završnica Davis Cup 2022. i 2023. bit će održana u Málagi u Španjolskoj, potvrdili su Kosmos Tennis i Međunarodni teniski savez.

Taj je grad već bio uspješan u kandidaturi za domaćinstvo jednog od turnira predzavršnice koji će biti održan u rujnu, no sada je dobio zeleno svjetlo za održavanje natjecanja koje će biti na rasporedu od 21. do 27. studenoga.

Na završnici u Málagi sudjelovat će osam reprezentacija, koje će se od četvrtfinala nadalje boriti za naslov pobjednika Davis Cupa.

marin čilić 2022

Igrat će se u dvorani Palacio de Deportes José María Martín Carpena, koja za ovu priliku može primiti 11.000 gledatelja.

Izborom Málage za domaćina ostaje upražnjeno jedno mjesto za organizaciju turnira u rujnu, uz ranije potvrđene Bolognu, Glasgow i Hamburg.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rok za isticanje kandidature je 21. travnja, a mogu se prijaviti gradovi iz zemalja nekog od 13 preostalih sudionika (Australija, Argentina, Belgija, Francuska, Hrvatska, Južna Koreja, Kanada, Kazahstan, Nizozemska, SAD, Srbija, Španjolska i Švedska.

Ukupno 16 reprezentacija bit će raspoređeno u četiri skupine, a na završnicu će otići dva najbolja sastava iz svake od njih.

Izvlačenje skupina bit će u Londonu 26. travnja s početkom u 13:15.

Fotografije: Mario Ćužić/HTS

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...