Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

US Open: Ruski i bjeloruski predstavnici mogu nastupiti, ali pod jednim uvjetom

us open vijesti

Ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima bit će dopušteno natjecati se na ovogodišnjem izdanju zadnjeg Grand Slam turnira sezone US Openu, ali samo pod neutralnom zastavom, objavio je u utorak Američki teniski savez (USTA).

Ruski i bjeloruski tenisačice i tenisači ne mogu nastupiti na ovogodišnjem Wimbledonu koji počinje 27. srpnja zbog čega su ATP i WTA odlučili da se na tom turniru ne osvajaju bodovi za ranking ljestvicu.

“USTA je podržala zabranu za Ruski i Bjeloruski teniski savez iz ITF-a, a time i svih međunarodnih timskih natjecanja te direktivu da igrači iz tih zemalja igraju pod neutralnom zastavom kada se natječu izvan međunarodnih ekipnih natjecanja.

tenis 2022

Svjesni smo da se svaka organizacija morala suočiti s jedinstvenim okolnostima koje utječu na njihove odluke. Na temelju naših vlastitih okolnosti, USTA će dopustiti svim kvalificiranim igračima, bez obzira na nacionalnost, da se natječu na US Openu 2022.”, navodi se u priopćenju USTA-e.

Ruski i bjeloruski tenisačice i tenisači trenutno se mogu natjecati na turnirima kao neutralni. US Open počinje 29. kolovoza.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Foto: Pixabay

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...