Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

TUŽNA VIJEST ZA HRVATSKI SPORT

tenis fotka za turnire

Tužna vijest obišla je hrvatski teniski svijet u trenu, Kristijan je imao samo 41. godinu, posljednje tri se borio s teškom bolešću.

– Tužna vijest za tenisku obitelj: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider.

Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti.

Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović.

„Na žalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut – objavio je Hrvatski teniski savez.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Schneider je bio darovit tenisač i izvanredan trener. Ne može biti slučajno da su uz njega odličan tenis igrali svi, koje je trenirao, a posljednjih desetak godina trenirao je naša dva najveća bisera, Anu Konjuh i Bornu Ćorića.

kristijan schneider

Kao što je nedavno pomagao Petri Marčinko da postane najbolja svjetska juniorka. Teška bolest se vraćala u dva navrata, prošle i ove godine, a borba je svaki put postajala sve napornija i sve teža.

Uostalom, na povratku iz Melbournea, gdje je proživljavao agoniju, jer je hitno završio u bolnici, dok je Marčinko imala svoj pohod, Schneider je rekao:

– Nije dobro, na žalost, nije. Jedva sam došao iz Australije, jedva sam izdržao put.

Najupečatljiviji rezultat ostvario je s Ćorićem, kojega je kroz 2018. godinu doveo do 12. mjesta na rang-listi, titule na turniru u Halleu, dvije pobjede nad Rogerom Federerom… Tko je u tom trenutku mogao pomisliti da će se dogoditi ovo što se dogodilo?

Na vijest da je obolio pokušali su mu pomoći i kolege treneri iz cijeloga svijeta, skupljali su novac za njegovo liječenje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tuga, golema tuga. Iza Kikija Schneidera ostala je velika obitelj, supruga i četvero djece. Strašno…

Foto: Hrvatski teniski savez

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...