Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

Tužna stvarnost jednog od najboljih tenisača

tenis fotka za turnire

Juan Martin del Potro posljednji meč u karijeri odradio je početkom veljače ove godine pred domaćom publikom u Buenos Airesu, glavnom gradu Argentine.

Nakon poraza od sunarodnjaka Federica Delbonisa, bio je primoran okončati uspješnu karijeru. Ozljede su jednostavno bile jače od Del Potrove žarke želje za novim izazovima, a posebno ga je dotukao prijelom čašice koljena 2019. godine, nakon kojeg više nikada nije uspio doseći svoje najbolje izdanje.

Ovih dana otvorio je dušu argentinskom listu La Nacion, kojemu je priznao da se bez tenisa osjeća kao da je ostao ‘bez ičega‘, pri čemu se ponovno prisjetio prijelomnog trenutka uspješne karijere.

tenis 2022

“Ne mogu prihvatiti život bez tenisa. Nisam imao postupnu tranziciju, nisam ni bio spreman na odlazak. Nemam pojma kako drugi sportaši uspijevaju tako mirno proći takav prijelaz. Od toga da sam bio treći na svijetu, došlo je do ozljede koljena i sada sam tu, bez ičega”, započeo je žalopojku osvajač US Opena iz 2009., a onda opisao kalvariju koju je prolazio te nesretne 2019. godine.

“Pokušavao sam se oporaviti kao prilikom svih drugih ozljeda, ali kasnije sam morao sam reći ‘sad je dosta‘. Često se sjetim Buenos Airesa i ostajem u tom procesu razmišljanja. Pitam se može li mi se nešto iz cijele te priče svidjeti, ali jednostavno ne znam što”, utučeno je poručio.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kaže da mu veliki problem predstavlja činjenica da su brojne povrede ostavile neugodne posljedice na njegovo fizičko stanje i nakon završetka karijere. Sada prolazi razne tretmane kod vrhunskih liječnika, ali daleko je od lagodnog života bez boli.

“Nedavno sam započeo novu terapiju u Švicarskoj na preporuku mnogih sportaša. Pokušavam se prilagoditi i živjeti što je ljepše moguće, ali teško je. Danas mogu hodati, ali ne mogu trčati na traci, ne mogu se penjati uz stepenice bez da osjetim bol, ne mogu dugo voziti… To je stvarnost u kojoj živim. Kao i obično, zavaravam se, nadam se, imam vjere u svaki novi tretman koji pokušam i, kad ne uspije, udarac je težak. I tri i pol godine, unatoč nekoliko operacija i tretmana, uvijek se to događalo”, završio je 34-godišnjak s osvrtom na svoju tužnu priču, u kojoj su ga ozljede prerano otjerale u mirovinu.

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...