Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: Turnir prvog kruga završnice Davis Cupa u rujnu u Splitu

vedran martic davis cup 2022

Jedan od četiri turnira prvog kruga završnice ovogodišnjeg Davis Cupa održat će se u Splitu! Tu je odluku u srijedu objavio Međunarodni teniski savez (ITF), potvrdivši da će turnir biti odigran u dvorani Gripe, od 12. do 17. rujna.

Uz Hrvatsku, nastupit će još SAD, Nizozemska i Finska, a na samu završnicu plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine. Preostale tri bit će u Bologni, Manchesteru i Valenciji.

Svi susreti u Splitu počet će u 15 sati. Ulaznice će biti u prodaji od četvrtka 27. srpnja na stranici www.ulaznice.hr/daviscup , uz mogućnost kupovine dnevnih ulaznica, paketa za praćenje određene reprezentacije ili paketa za svih šest dana.

U prvom susretu 12. rujna sastat će se prošlogodišnji četvrtfinalist Nizozemska i debitant Finska, kojoj je ovo prvo sudjelovanje u završnici Davis Cupa. Hrvatska će u srijedu 13. rujna igrati protiv SAD-a, u petak protiv Finske, te u nedjelju protiv Nizozemske.

Raspored:

Advertisement. Scroll to continue reading.
  • 12. rujna Nizozemska – Finska (Nizozemska u međusobnim susretima vodi 6:0)
  • 13. rujna Hrvatska – SAD (Hrvatska u međusobnim susretima vodi 5:0)
  • 14. rujna Nizozemska – SAD (SAD u međusobnim susretima vodi 2:1)
  • 15. rujna Hrvatska – Finska (Finska u međusobnim susretima vodi 1:0)
  • 16. rujna SAD – Finska (prvi međusobni susret)
  • 17. rujna Hrvatska – Nizozemska (Hrvatska u međusobnim susretima vodi 1:0)

Osim skupine D u Splitu, u istom tjednu će se održati skupina A (Kanada, Italija, Švedska i Čile) u Bologni, skupina B (Australija, Velika Britanija, Francuska i Švicarska) u Manchesteru i skupina C (Španjolska, Srbija, Češka i Južna Koreja) u Valenciji.

Ukupno osam reprezentacija, odnosno dvije iz svake skupine, igrat će od 21. do 26. studenoga u Malagi, na završnom turniru. Hrvatska je prošle godine bila polufinalist, prethodne sezone finalist, a do sada je u dva navrata osvojila Davis Cup.

Foto: Mario Cuzic/HTS

Izvor: Hrvatski teniski savez

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...