Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

Poljičak nakon Wimbledona zaključuje juniorsku karijeru

tenis fotka za turnire

Najbolji hrvatski junior Mili Poljičak u finalu Wimbledona pobijedio je Amerikanca Michaela Zhenga 2:0 u setovima i tako postao prvi Hrvat koji je osvojio ovaj juniorski Grand Slam.

Tri dana prije 18. rođendana pridružio se Marinu Čiliću i Borni Ćoriću koji su dosad jedini osvajali juniorske Grand Slam turnire.

O velikom uspjehu je za N1 govorio Poljičkov otac Ante:

“Osjećaj je predivan. Svi smo radosni i oduševljeni prvenstveno jer je to Miliju bila želja od mladih dana, ta nam je dječačka želja svima u srcu. Ovdje u Splitu su svi nekako povezani: od Gorana Ivaniševića, Mate Pavića, Marija Ančića… Postoji neka veza između Wimbledona i Splita tako da je i Miliju to ušlo u srce, pogotovo kad je prošle godine dobro tamo igrao.”

tenis 2022

“Neizrecivo mi je drago zbog njega. Nismo se ni čuli odmah nakon pobjede, bio je zauzet, svi su ga zvali. Čestitao sam mu, on je oduševljen. Pao mu je kamen sa srca. Nema velike euforije, u tom je trenutku emocija prejaka da biste nešto suvislo izjavili”, ispričao je Ante Poljičak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Možda mu je to kraj juniorske karijere”

“Nijedan meč nismo gledali kod kuće. Sve smo gledali u susjedstvu, u kafiću, gdje Mili ide s prijateljima. Radi špurijusa smo tako i nastavili gledati s njegovim prijateljima”, nastavio je pa otkrio koji je hrvatski tenisač Milijev uzor.

“Njegov prvi uzor bio je Mate Pavić. Mili je kao petogodišnjak primijetio Matu i njegovu sestru kako treniraju. Jednostavno se zalijepio. Godinu dana ih je promatrao i onda je počeo trenirati s Matinim ocem”, rekao.

“Nikad mu ne priređujemo dočeke, već to uglavnom naprave njegovi prijatelj, neku bakljadu. Vjerujem da će biti, ali to je kod nas sve spontano”, pojasnio je Ante Poljičak.
“Odjednom sam dobio 30-40 poruka, ne znam ni tko mi je sve čestitao.”

“Ne znam planira li Mili igrati US Open. Bio je u planu, ali sada nakon Wimbledona ne znam. Možda mu je to kraj juniorske karijere, možda će se potpuno okrenuti hvatanju profesionalnog renkinga. Nadamo se da će dobiti pozivnicu za Umag kako bi ondje hvatao bodove”, zaključio je Ante Poljičak.

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...