Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: Nemamo problema s pritiskom!

tenisači pavić i mektić

Odbrojavaju se posljednji sati do četvrtfinalnog okršaja u Davis Cupu između Hrvatske i Španjolske u Malagi, a naša reprezentacija napokon je kompletirana.

Naravno, Mate Pavić i Nikola Mektić imali su valjanu ispričnicu što su se sastavu priključili u ponedjeljak, jer su dan ranije igrali u finalu ATP Finalsa u Torinu u konkurenciji parova. Po dolasku u Malagu najprije su uslijedile čestitke ostalih članova ekipe, koja će u srijedu s početkom u 16 sati.

Pobjeda u paru donosi trećinu mogućih bodova u cijelom susretu, jer su osim tog okršaja na rasporedu još dva pojedinačna meča. Koliko je ta trećina važna?

„Bitno je. Posljednjih godina, otkad se format promijenio, parovi imaju veće značenje. Mislim da je dobra stvar da imamo dobar par. Prošle godine smo pobijedili u svim mečevima, ove godine u Bologni smo pobijedili u dva od tri meča, tako da očigledno dobro igramo.

pavić i mektić 2022

Odgovarali su nam uvjeti u Davis Cupu, uključujući atmosferu, pa ćemo biti blagi favoriti u meču protiv španjolskog para. Bitno je da odigramo kao što smo igrali u nekoliko posljednjih mečeva“, kaže Pavić.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kada se povede razgovor o pritisku Nikola Mektić uvijek kaže da je dobrodošao i da njih dvojica s tim nemaju problema.

Vrijedi li to i za ovaj susret? „Apsolutno stoji. Dolazimo s turnira na kojem je pritisak bio ogroman. Možda smo zbog toga u prednosti jer dolazimo s turnira, a dobar dio drugih igrača je već nekoliko tjedana pauzirao.

U susretu su samo tri meča, rezultat 1:1 je dosta izgledna opcija nakon pojedinačnih okršaja, a mi ćemo u tom slučaju biti spremni dati sve od sebe“, rekao je Mektić.

Foto: Mario Cuzic/HTS

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...