Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

Nadal: Nisam dobro, moram otići u sobu i razmisliti

rafa nadal 2022

Rafael Nadal bio je najveći rival Rogera Federera.

Zajedno su plakali nakon Federerova oproštajnog meča na Laver Cupu u Londonu, a Nadal je emotivan bio i prilikom odgovaranja na novinarska pitanja.

“Bila mi je čast biti dio povijesnog trenutka. Odlazi velik dio mog života”, rekao je Španjolac.

“Uzbudljivo, nezaboravno, tužno. Puno je emocija, teško je to opisati. Na kraju svega dolazi novi početak, to je život. Sretan sam što je Roger, nakon mnogo teških trenutaka koje je prošao u posljednje vrijeme, sretan dočekao oproštaj na terenu. Zaslužio je, on je ikona, jedan od najvećih sportaša u povijesti”, smatra Nadal.

tenis 2022

“Prilično sam osjetljiva osoba. Ne brinem se zbog plakanja, ono je ponekad dobro. Moraš pustiti emocije. Dio mog života je otišao pa je teško”, izjavio je Nadal, koji će uskoro dobiti prvo dijete.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Zadnji su tjedni bili teški, sa stresom i nekoliko sati sna. Situacija je kompliciranija kod kuće nego inače. Morao sam se nositi s drugačijim pritiskom od onog na koji sam naviknuo. Sve je u redu. Smireniji sam i u tom mi je smislu važno što sam mogao doći ovamo”, nastavio je.

“Nisam u dobrom stanju. Bio sam blizu mirovine”
Komentirao je prijateljstvo s Federerom.

“Bilo mi je važno jer sam znao koliko je njemu važno. Dugo smo imali blizak odnos. Frustrirajuće je kada si dugo ozlijeđen, njemu je to bio težak period s puno psihičkog napora”, rekao je Nadal i potvrdio da više neće igrati na ovogodišnjem Laver Cupu.

“Nisam dobro, neću više igrati na Laver Cupu. Moram otići u sobu i razmisliti. Proživljavam unutarnji sukob. Vidjet ću kada prođu ovi uzbudljivi trenuci”, rekao je Nadal španjolskim novinarima koji su ga pitali o njegovu umirovljenju:

“Ne znam, još nisam došao do toga. Bio sam blizu ove godine, neću lagati. Mislio sam da bi Roland Garros mogao biti moj zadnji turnir. Imao sam niz velikih nesreća, plus događaji u privatnom životu. Ali još ne želim razgovarati o mirovini. Osobni život je prioritet, želim da s njime sve bude u redu. Želim miran osobni i profesionalni život.”

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...