Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: HTS slavi 110 godina postojanja!

hrvatski teniski savez

“Hrvatski teniski savez ove će godine proslaviti 110 godina postojanja, bogate prošlosti i velikih uspjeha”, rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić na konferenciji za novinare održanoj u Umagu, na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open.

Povod konferencije bilo je obilježavanje velikog jubileja, a službeni dio svečanosti bit će 21. rujna u zagrebačkom hotelu Westin.

“Tom će prilikom premijerno biti prikazan film koji će obuhvatiti najznačajnije trenutke hrvatskog tenisa te izdana monografija”, rekla je Nikolina Babić.

Datum koji se obilježava je 13. lipnja 1912., kada je na II. redovnoj skupštini Hrvatskog teniskog saveza u Zagrebu utemeljena “Sekcija za Lawn Tennis”.

Predsjednik te sekcije bio je Hinko Würth. Sekcija je po organizacijskom smislu i postavljenim ciljevima bila vrlo slična djelovanju današnjeg modernog sportskog nacionalnog saveza, pa se i u Statutu HTS-a i u bibliografiji taj datum navodi kao datum osnivanja HTS-a.

Advertisement. Scroll to continue reading.

marčinko ladies open zagreb

U filmu će biti prikazani materijali od finala europske zone Davis Cupa na Šalati, kada je reprezentacija Jugoslavije uz sudjelovanje četvorice hrvatskih igrača svladala Njemačku i ušla u međuzonski finale protiv Australije, preko najvećih ostvarenja na Grand Slam turnirima, osvajanja olimpijskih medalja do dva trijumfa u Davis Cupu.

Monografija će obuhvatiti razvoj tenisa u Hrvatskoj od Županje 1881. do danas, uključujući širenje tenisa, portrete najvećih zvijezda, rezultate u Davis Cupu, osvajanja Grand Slam turnira, olimpijske medalje, pregled najvećih ostvarenja juniora i tako dalje.

“Pozivamo sve prijatelje tenisa da nam se pridruže na proslavi. Ulaznica za svečanu večeru uključuje i primjerak monografije te film na prijenosnom mediju. Više detalja može se dobiti slanjem upita na adresu 110@hts.hr”, rekla je predsjednica HTS-a.

Koristeći tekovine modernog digitalnog doba HTS je pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava kako bi svi koji vole tenis mogli financijski podržati realizaciju filma i monografije. Više detalja može se pronaći na poveznici: https://gogetfunding.com/110-godina-hrvatskog-teniskog-saveza/

Izvor vijesti i fotografije: Hrvatski teniski savez / Mario Cuzic/HTS

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...