Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: Marin Čilić dodijelio 20 stipendija mladim glazbenicima i sportašima

zaklada marin čilić stipendije

Nimalo lak zadatak, dočekao je Zakladu Marin Čilić na samom početku ove godine. Nakon što je objavljen natječaj za četvrtu generaciju stipendista, na njihovu je adresu pristiglo više od 100 prijava talentiranih mladih sportaša i glazbenika iz svih krajeva Hrvatske.

Iza njih su godine marljivog vježbanja i svakodnevni treninzi, a uz puno odricanja i u nedostatku financijske podrške, svejedno postižu nevjerojatne rezultate.

 

Iako su još jako mladi, već sada su veliki uzori u svojim zajednicama. Za njih ne postoji nemoguće, a ljubav i posvećenost koju ulažu u ono što rade vrijedni su divljenja.

stipendije sportaši glazbenici marin čilić

U jedinstvenom ambijentu Smaragdne dvorane hotela Esplanade Zagreb, Marin Čilić je uručio 10 stipendija za klasične mlade glazbenike i 10 stipendija za mlade sportaše koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Oni su odlični učenici, treniraju i vježbaju 6 puta tjedno, a neki se od njih voze i više od sat vremena u jednom smjeru svakodnevno, kako bi imali priliku raditi ono što vole.

Posuđeni instrumenti i sportska oprema, život u učeničkim domovima i teške financijske okolnosti nisu im stale na put već se trude još više i daju baš sve od sebe kako bi pokazali da je u životu zaista sve moguće.

Sportske stipendije, u vrijednosti od 10.000,00 kn, uručene su Marti Besek (hrvanje), Dorji Blažić (mačevanje), Luki Ćurkoviću (atletika), Niki Kukuljan Frleti (gimnastika), Nicolasu Gojkoviću (biciklizam), Matiji Legoviću (skijaško trčanje), Dori Ljutić (alpsko skijanje), Petri Marendić (jedrenje), Gabrijelu Peroviću (taekwondo) i Zrinki Rebić (stolni tenis).

Glazbene stipendije, također u vrijednosti od 10.000,00 kn, dodijeljene su Elizabethi Ariji Cone (Rog), Antei Čvorak (violončelo), Antunu Kovačiću (tambura), Hani Knežević (klavir), Momčilu Laketi (harmonika), Petru Mekiniću (gitara), Ingi Potnar (violina), Ani Mariji Ralašić (klavir), Luciji Šimanović Miščević (udaraljke) te Josipu Rudeliću (flauta), koji se u sklopu svečane dodjele predstavio izvodeći skladbu Antona Stamitza, Capriccio br.1 za flautu solo.

marin čilić 20 novih stipendija

“Presretan sam što ovi mladi i uspješni ljudi, koji imaju ogromnu ljubav prema svojoj strasti, bila ona sport ili glazba, obasjavaju naše društvo i motiviraju nas svojim primjerom, da nastojimo biti najbolje verzije sebe.

Ljudi me znaju pitati zašto Zaklada, zašto se uopće s tim “opterećujem” pogotovo jer se još uvijek bavim tenisom koji zahtijeva puno odricanja? Evo upravo zato.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ovi mladi stipendisti su razlog zašto me ovo čini sretnim i ponosnim. Kad čitam njihova motivacijska pisma, kroz riječi osjetim koliku ljubav i strast imaju za ono čime se bave, koliko je tu prepreka, odricanja, a svjestan sam koliko je trnovit i težak put do zvijezda.

Tako da, mi iz Zaklade Marin Čilić, želimo biti odskočna daska na njihovom zahtjevnom putu, da ih nagradimo za sve dosadašnje uspjehe i pokusamo ih potaknuti da zapnu još jače u nastavku njihovog puta prema snovima“,  – izjavio je Marin Čilić.

Fotografije: Vedran Tolić

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...