Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

Kyrgios: Pio sam, drogirao se i htio se ubiti

tenis fotka za turnire

Australski tenisač Nick Kyrgios svojevremeno je važio za jednog od najvećih svjetskih talenata.

Na vrhuncu karijere bio je 13. igrač svijeta, ali mu je usijani temperament u kombinaciji sa životnim poteškoćama odvratio pažnju od terena. Čovjek koji je ove sezone osvojio svoj prvi Grand Slam, Australian Open u parovima, danas je 75. na svijetu.

U razgovoru za australski Channel 9 iznio je svoju životnu priču. Otkrio je kako se borio s depresijom i suicidalnim mislima, ali je izrazio i nezadovoljstvo načinom na koji ga publika doživljava.

“Ravnoteža je nešto što mi je prilično teško pronaći. Tako je to od malena. Za mene su utakmice uvijek emocionalni vrtuljak”, započeo je Kyrgios i otkrio da mu je košarka jedan od načina da pronađe toliko željenu ravnotežu.

“Doista se trudim i ponekad je to velika borba za mene. Ponekad se probudim spreman na sve, ponekad jednostavno ne želim izaći iz svoje sobe. Suočavam se s problemima koje imaju svi ljudi, ali sam prilično ponosan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Zato jednostavno izađem, pognem glavu i odigram najbolje što mogu u tom trenutku. Na terenu i izvan njega – ja sam dvije različite osobe. Nije uvijek lako. Ponekad se jednostavno ne možete nositi s toliko negativnosti koja ide vama, ide u vaš mozak. Bavim se time cijelo vrijeme”, rekao je tenisač.

tenis 2022

“Sam sam sebe ozlijedio.”
Otkrio je kroz kakve je probleme prolazio 2019. godine.
“Bilo je vrlo ozbiljno… Do te mjere da sam ozlijedio vlastitu ruku… A to nije dobro”, rekao je Australac priznajući da je emocionalna bol prije bila toliko velika te da se “posjekao i opekao”.

“Cijelo vrijeme sam se osjećao kao da sam izdao sve oko sebe. Smatrao sam se potpuno bezvrijednim i u jednom trenutku mrzio vlastiti život. Koristio sam velike količine alkohola i droga, zaista sam bio izvan kontrole. Mislim da sam odgurnuo sve kojima je bilo stalo do mene, nisam komunicirao. Samo sam zašutio, ali pokušavao sam se boriti”, dodao je.

Ni 2020. godina nije bila lagana: “Imao sam i suicidalne misli, doslovno sam se mučio da ustanem iz kreveta da izađem i igram pred milijunima ljudi. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, pio sam, uzimao narkotike i nisam bio u kontaktu s obitelji i prijateljima.”

Trenutno živi neki novi život. “Sad uopće ne pijem, ponekad uz večeru popijem čašu vina”, rekao je Nick, koji nije sretan onim kako ga ljudi doživljavaju: “Njih nije briga tko sam zapravo, tko sam kao osoba… Zanima ih samo tenisač… Ludi tenisač”, rekao je i dodao da se zbog toga osjeća iskorišteno.

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...