Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

Izbacivši Rusa kompletirao kolekciju polufinala

Oglasio se petnaestak minuta nakon što je u pet setova izbacio Andreja Rubljova i kompletirao kolekciju polufinala na sva četiri Grand Slama.

Suočivši ga s podatkom o 33 asa i 88 winnera, Barbara Schett upitala je Čilića je li ovo njegov najagresivniji tenis karijere.

– Mogao bi biti. Imao sam bljeskove takve igre tijekom nekoliko posljednjih godina, pogotovo 2017. i 2018. kada sam znao spojiti po tri ili četiri seta fantastičnog tenisa. Ali nikad nisam u kontinuitetu igrao tako dobro na jednom turniru – odgovorio je Međugorac, koji će se za finale u petak boriti protiv Norvežanina Caspera Ruuda (ATP 8.) ili Danca Holgera Runea (40.).

Četiri sata i 10 minuta dugi meč protiv Rubljova opisao je kao “jako težak dan u uredu”.

– Uvjeti su bili malo drugačiji nego prije dva dana. Možda lopta nije bila teža, ali se slabije odbijala. Nije bilo lako otvarati teren i koristiti top-spin, više su se izmjene svodile na iscrpljivanje udaranjem. Na sreću, servirao sam fantastično i to je napravilo razliku.
Istaknuo je da mu se nakon gubitka četvrtog seta nije bilo jednostavno vratiti na tračnice.

Advertisement. Scroll to continue reading.

marin čilić 2022

– U nekoliko navrata Rubljov je bio blizu da me ‘breakne’, ali ostao sam staložen i završio posao. Moram mu odati priznanje jer je demonstrirao veliki sportski duh, kod njega nema izgubljenog poena. Imao je i malo peha. Jedan od nas dvojice na kraju je morao pasti. Ali pokazao je da je nevjerojatan igrač i čovjek.

Čilić kaže da u njegovoj igri nema ničeg novog, osim da se “trudi biti svoj”.

– Ono što osjećam, za tim i idem. Znam da igram jako dobro, da osjećam lopticu i da mogu moćno udarati.

Nasmijalo ga je pitanje gdje bi na ljestvici od 1 do 10 smjestio svoju trenutačnu razinu samopouzdanja.

– Možda nije desetka, ali je blizu. Recimo devet, devet i pol. Uživam na terenu i jako sam ponosan na svoju izvedbu i na borbu koju sam pružio.

Ulaskom u polufinale Čilić je osigurao skok na 17. mjesto na idućoj ATP ljestvici, dok bi ga još jedna pobjeda lansirala u Top 15. U Utrci prema Torinu, u kojoj se boduju samo ovogodišnji rezultati, već sad drži 15. mjesto.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Foto: Mario Cuzic/HTS

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...