Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

Incident o kojem se šutjelo osam godina

tenis fotka za turnire

Otkriće da je njegova majka i bivša trenerica Judy (62) bila seksualno zlostavljana uznemirila je i razljutila nekoć prvog igrača svijeta Andyja Murrayja.

Premda se incident dogodio prije osam godina na svečanoj večeri jedne obrazovne zaklade, Murray je za njega saznao tek nedavno, uoči objave Judyjinog teksta u Scottish Postu.

Majka ga je tada obavijestila da će pisati o iskustvu zbog kojeg je, kaže, osjetila “mučninu u želucu”. Zlostavljao ju je visokopozicionirani član zaklade, na način da je tijekom večere spustio ruku na njezino koljeno i bedra.

tenis 2022

– Kad mi je to javila, bio sam vrlo ljut i nisam znao što bih rekao. Poslao sam joj poruku i idući dan je nazvao da provjerim je li dobro. Znam da će se mnoge žene pronaći u ovoj priči. Takvo ponašanje više se ne bi smjelo tolerirati – rekao je Murray za Bloomberg.

Judy je ispričala da je nakon incidenta otrčala u WC, a onda je jedva uspjela održati govor koji je bio dogovoren. Nakon govora je otišla do svojeg stola, uzela torbicu i otišla.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Htjela sam povratiti, jako me potreslo to što se dogodilo”, napisala je.

Andy Murray već godinama je jedan od najglasnijih tenisača kad je riječ o borbi za ravnopravnost spolova, pa se tako između ostalog zalagao i za jednake nagradne fondove na ATP i WTA Touru te na Grand Slamovima.

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Ja sam Dejana Rakić. Magistrica sam komunikologije, smjer mediji i prvostupnica povijesti. Radila sam na Inportalu - portalu za osobe s invaliditetom kao honorarna novinarka. Također sam pisala za časopis Riječ slijepih. Trenutno sam zaposlena u Hrvatskoj knjižnici za slijepe kao stručna suradnica u korekturi teksta.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...