Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: HTS domaćin rekordnom broju turnira Tennis Europe

hts domaćin tennis europe turnirima

Hrvatski teniski savez će ove sezone biti domaćin rekordnom broju turnira iz kalendara Tennis Europe!

To je odlična vijest koja je potvrđena iz ureda europskog teniskog saveza, čime je HTS još jednom prepoznat kao jedan od najboljih organizatora, pa će ove sezone, u suradnji s klubovima širom Hrvatske, biti domaćin čak 15 natjecanja!

“Već godinama HTS dobiva i formalna i neformalna priznanja kao organizator, što je sigurno utjecalo da nam Tennis Europe ukazuje ovako veliko povjerenje. Veliki teret, dakako, pada i na klubove koji su odlični domaćini i s kojima izvrsno surađujemo, što sve zajedno daje izvrsne rezultate, a naši juniori i juniorke imaju priliku igrati za europske bodove u domaćem ambijentu”, prokomentirala je sportska direktorica HTS-a Jelena Kostanić.

tennis europe turniri u hrvatskoj

“To je u organizacijskom smislu veliki zalogaj, no dugogodišnje iskustvo u uredu HTS-a i teniskih entuzijasta u klubovima pokazali su se kao naš jak adut.

Zapravo, možda najbolji pokazatelj koliko smo u tome dobri je činjenica da je HTS-u za ovu godinu odobren maksimalan broj turnira.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Prvi od turnira na rasporedu, a pritom i najjači po rangu (1) bit će u Vrsaru (do 12 godina), s početkom 21. ožujka. U istom tjednu Veli Lošinj će biti domaćin turnira do 16 godina (rang 3), a na istom mjestu tjedan potom slijedi turnir do 14 godina istog ranga.

Od 4. travnja igrat će se u Rijeci (rang 3, do 16), od 11. travnja u Vinkovcima (3, do 14), od 18. travnja u Solinu (3, do 14), od 25. travnja u Zagrebu (2, do 14), a zatim su na rasporedu dva turnira u Čakovcu, oba ranga 2: od 2. svibnja do 12, te od 27. lipnja do 16 godina.

Nakon toga domaćini će biti Stobreč od 18. srpnja (2, do 12), Zadar od 5. rujna (3, do 14), Vrsar od 19. rujna (3, do 14), Poreč od 26. rujna (2, do 12) i od 3. listopada (3, do 14), te Split od 17. listopada (2, do 12).

Osim natjecanja Tennis Europe treba istaknuti i šest turnira iz kalendara Međunarodnog teniskog saveza (ITF) do 18 godina, a prvi, ujedno i najjači (rang J1) počet će u Vrsaru 28. ožujka.

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...