Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: Davis Cup finale s novostima

hrvatska davis cup

Ovogodišnje izdanje Davis Cup Finala koje počinje 25. studenog moglo bi dobiti dva nova grada domaćina.

Uz Madrid, po prijedlogu koji je objavio Međunarodni teniski savez u igru bi ušle još dvije destinacije u Europi, ali ITF i njegov partner Kosmos Tennis još nisu otkrili o kojim bi gradovima bilo riječ.

izmjene u davis cupu

Novost je i da će završni turnir trajati 11 dana, u razdoblju od 25. studenog do 5. prosinca, što je već usvojeno.

Prvotno je bilo određeno da bi se igralo od 22. do 28. studenog.

Po novom prijedlogu o kojem je izvijestio ITF, Madrid bi na završnom turniru Davis Cupa ugostio dvije skupine, a pored toga, i dva susreta četvrtfinala, oba polufinala i finale.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Novi europski gradovi domaćini ugostili bi po dvije skupine u prvom dijelu natjecanja, a nakon toga i po jedno četvrtfinale.

Potvrđeno je i da će se broj sudionika sljedeće godine smanjiti sa sadašnjih 18 na 16. Podsjetimo, na završnom turniru Davis Cupa potkraj sezone igrat će i Hrvatska.

Naša reprezentacija osigurala je put na završnicu pobjedom nad Indijom u kvalifikacijskom susretu lani u ožujku u Domu sportova u Zagrebu, a nakon toga Hrvatska je smještena u skupinu D u kojoj su i Australija i Mađarska.

Hrvatski tenisači su u tom društvu trebali igrati u završnici prošle sezone, ali turnir u Madridu nije mogao biti odigran i odgođen je za 2021. zbog koronavirusa.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Izvor: Hrvatski teniski savez

Advertisement. Scroll to continue reading.

PRATITE SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...