Connect with us

Što tražite?

Teniske vijesti

NA PRVI SERVIS: Bez gledatelja ne možemo preživjeti

tenis u problemima bez gledatelja

Teniska sezona je prošle godine bila 5 mjeseci bez turnira dok se nije došlo do standarda sigurnosti kojima se moglo uspostaviti igranje mečeva, ali bez gledatelja.

Nova teniska sezona je započela, a zbog i dalje nezgodne situacije s koronavirusom diljem svijeta, teniski mečevi se igraju pred praznim stadionima, ili tek nekolicinom gledatelja.

Odsutnost gledatelja nije samo oduzela atmosferu na tribinama, već je imala i neugodne posljedice po financije za organizatore turnira.

Turniri na ATP razini su pretrpjeli gubitke između 60-80 milijuna dolara, a na to su naravno utjecala otkazivanja turnira, gubitak prihoda od gledatelja kao i pad prihoda od sponzorstva za 30 posto.

“Uz sve procjene koje smo napravili, mislimo da se možemo održati ovu godinu.” – kaže Andrea Gaudenzi, predsjednik ATP-a.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Riječ je o pronalaženju prave ravnoteže između dovoljne veličine novčanih nagrada za preživljavanje igrača, posebno za niže rangirane igrače, kao i za nastavak turnira.”

“Manji turniri moraju prevladati još veći izazov. Dakle, ne samo za posao, već i za sami sport trebaju nam gledatelji čim prije na tribinama jer inače nećemo preživjeti.”

Zanimljivo, WTA je iz vlastitih sredstava sponzorirao čitavu novčanu nagradu za turnir u Abu Dhabiju na početku sezone.

Riječ je o iznosu od $565,530 dolara.

ATP će do početka Wimbledona potrošiti 5.2 milijuna dolara kako bi pripomogao turnirima pod ingerencijom ATP-a.

Cjepiva protiv koronavirusa počinju biti sve dostupnija, a to je nadamo se korak ka kompletnom vraćanju gledatelja na teniske stadione.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jer, ako se ova situacija nastavi i kroz cijelu ovu sezonu, pa i iduću bojim se kako će uslijediti pomor turnira iz serije 250.

PRATITE SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...