Connect with us

Što tražite?

Tenis liga

TENIS LIGA: Nova 2023/24 GDSI godina

tenis lige

Najavu nove, 2023/24 godine započinjemo zaključivanjem stare, 2022/23 godine. U prvom redu čestitamo pobjedniku GDSI lige za 2022/23 Andreju Bajiću!

Uz samo 6 poraza iz 41 susreta, uspio je ponoviti uspjeh Maria Milasa (2014 i 2015) – obrana titule. Pred novim izazivačima stoji veliki izazov, a Andrej lovi novi rekord – teći uzastopni naslov. Uzbuđenja i iznenađenja sigurno neće nedostajati.

U ženskoj konkurenciji, u drugoj godini postojanja, imamo novu pobjednicu. To je Lara Pavelić Karamatić, koja uz omjer 18/23 nasljeđuje prošlogodišnju pobjednicu Kristinu Crnković. Čestitamo! S obzirom da je i ove godine, zima “učinila svoje” za žensku ligu, susreti su odigrani samo u ljetnom periodu lige.

To nikako ne umanjuje ostvareni rezultat i Lara kreće u obranu titule u konkurenciji od 20 igračica. U ligi parova sudjelovalo je 80 parova, a naslov najboljih odnosi par Kovačić / Lautar. Povratak na stare staze slave!

Sezonu turnira završili smo povratničkim zimskim turnirom na Oranicama, a podsjetnik na ostale turnire ujedno je i najava novih. Počinjemo sa Mastersom singla i parova, nastavljamo turnirima singla i parova na Veternici, turnirom za niže lige, Jazbina, Hot in the City, Terra Rossa, Back to school, Summer farewell i šećer na kraju – Spoj na slijepo.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ne smijemo zaboraviti niti Kup natjecanje, koje je u svojoj drugoj godini dobilo novog pobjednika – Roberta Mikovića, koji se nameće kao jedan od favorita i za ovu godinu.

Vratimo se još malo na ligu, koja počinje sa novim GDSI rasporedom, sa trenutno 338 prijavljena igrača/igračica u muškoj i 18 igračica u ženskoj ligi. Od važnijih novosti izdvajamo pojačanje u odboraškim redovima, čast mi je i zadovoljstvo predstaviti novog člana odbora – Antonia Salopeka.

Antonio je “novajlija” u ligi, sa manje od godine dana GDSI staža, ali je u teniskim krugovima dobro poznat iz mlađih dana, kada je igrao “ozbiljan” tenis. Njegov entuzijazam, proaktivnost i uključenost u GDSI svijet prepoznati su od strane odoboraša kao prilika koja će dodatno pridonijeti razvoju GDSI zajednice.

Primarno će biti uključen oko organizacije turnira, i općih odboraških tema, a nadamo se i da će njegov vedar duh unijeti dašak opuštenosti i svježine u poznate tvrdokorne odboraške linije. Također, njegovo iskustvo u modelingu iskoristi ćemo za dodatnu promociju lige. Antonio, dobrodošao i sretno!

Što se teniskih centara tiče, u dogovorima smo za posebnu suradnju sa novim vodstvom TK Maja (Lažnjak/Prgomet). TK Maja posjeduje 3 odlična zemljana terena okružena zelenilom, a planirani su i posebni dodatni sadržaji za GDSI članove…

Novost je i dogovaranje testnih susreta. Sada, svi igrači imaju priliku kroz sustav testirati nove igrače kako bi ih smjestili u adekvatnu ligu. Više o tome pročitajte ovdje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Uskoro objavljujemo popis tenis centara koji imaju povoljnije uvjete za GDSI igrače. U iščekivanju lijepog vremena i teniskih druženja, želim vam svima sretnu novu 2023/24 GDSI godinu! Prvo druženje zakazujemo za 22.04. Masters lige parova i 29.04. Masters lige, u ulogama igrača i ostalih u ulozi kibicera.

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...