Connect with us

Što tražite?

Tenis liga

TENIS LIGA: GDSI Finals 2021./2022. – osvrt

tenis liga glavno da se igra

Sezona 2021./2022. je službeno gotova, živjela nova 2022./2023. Subota je bila vrlo sadržajna pa krenimo redom.

Turnir otvaraju igrači Mastersa za ukupnog pobjednika i svi favoriti uglavnom pobjeđuju, jedino se 2. nositelj nešto žali da ga svakakva sitnica distraktira i to rezultira zasluženim ispadanjem u skupini.

Ostali su više-manje očekivano ”odradili posao”, no vrijedi izdvojiti susret Matić-Mlinarić za prolazak skupine, gdje je Ivan propustio 5-2 (igra se na 1 set) i svojim porazom poslao Miru u polufinale na reket branitelja naslova Marka Habuša, nekoliko lopti je odlučivalo, no Miro je izborio finale i ugasio nade Habušu da će opet podići pehar pobjednika.

Prije nego spomenemo drugog finalistu, ujedno i zvijezdu dana, treba spomenuti i debitanta na ovom Mastersu, Petar Mlinarić je kao poprilično niska zamjena upao na turnir, međutim još jedan pokazatelj koliko je liga puna odličnih igrača i on je svoj prvi (ne smije bit i zadnji) Masters završio s pobjedom.

A sad kad smo spomenuli sve smrtnike, vrijeme je za jednog koji je postao besmrtan – Andrej Bajić. Baja je došao na turnir kao 1. nositelj, što znači da se zauvijek upisao na listu ukupnih pobjednika GDSI lige i kako je odradio cijelu sezonu, tako je odradio i Masters.

Advertisement. Scroll to continue reading.

tenis 2022

Pobjeda za pobjedom (3 u skupini, Kazalicki u polufinalu), bez previše šanse protivnicima, i upotpunio je najbolju sezonu u povijesti lige osvojivši prvi ”Treble” – Ukupni race, Kup i Završni Masters. Svaka čast, bio si najbolji ovu godinu.

Ostali Mastersi su bili zanimljiviji i definitivno prepuni odličnih mečeva, dvojac prijatelja i stalnih sparing partnera Hrvoje Špes i Bruno Kodba su uzeli Masterse 3. i 4. lige (Gorki Bratim i Vjekoslav Gadanac su bili blizu, ali ipak nedovoljno blizu).

Marko Mlinarić je upotpunio trojac Mlinarića na turniru i dominantno u finalu 5. lige pobjedio Miru Smiljanića, dok je doktor (medicinski) i padobranac (pojavio se na turniru bez znanja organizatora da uopće igra) Mateo Čukman pobijedio tehničara (isto medicinski) Davora Kalanja i osvojio 6. ligu.

Da bi dobili ove titule i u teniskom smislu, morat će ove godine zaslužit Masters barem 1 lige više. 6. turnir dana je bio završni Masters za dame, gdje nažalost nije nastupila prva nositeljica i prva ukupna pobjednica GDSI ženske lige – Kristina Crnković, međutim druga nositeljica Katarina Ivić je pokazala da je s razlogom najbolja iza najbolje i osvojila Masters za dame s dvije sigurne pobjede.

Osim turnira, hrane, pića i teniskih priča, napravili smo i ždrijeb za 2. GDSI Kup, te podijelili plakete za osvajače utrka u pojedinim godištima. Čestitke redom: Luka Lemić (-25), Tino Kirin (25-29), Andrej Bajić (30-34), Neven Špehar (35-39), Luka Vidović (40-44), Dominko Blažević (45-49) i Ivan Cerinski (50-54).

Svi ostali koji niste ništa osvojili, imate novu šansu ove godine, Liga ide svojim tokom, Kup počinje ovaj tjedan, turnira ima skoro svaki tjedan pa definitivno idemo ozbiljno i aktivni smo i ovu 15. godinu naše GDSI lige.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Originalni članak: https://www.tenisliga.com/Pages2/Default.aspx?PostId=1077

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ TENISA: TENISKE VIJESTI

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...