Connect with us

Što tražite?

Tenis liga

TENIS LIGA: GDSI Kup – najava finala

tenis fotka za turnire

Dragi GDSIevci, publiko, fanovi, discord community i svi ostali, doslo je vrijeme i za taj susret : Finale GDSI kupa!

Mislima možda talasamo između kraja ljetne i početka nove sezone, ali sada je vrijeme da pozornost prebacimo na nešto što sigurno završava, nešto gdje ćemo staviti točku, a to je borba za naslov trećeg izdanja ovog GDSI natjecanja.

Ono što je počelo sa 116 igrača može samo završiti sa dva, dva najbolja. Uloga apsolutnog favorita je u rukama i nogama najboljeg igrača lige i prvog finalista – Andreja Bajića. Čovjeka koji je zadnji put u ligi izgubio tako davno, da još negdje u rimskim katakombama ima zapis da se to doista i dogodilo. Bilo je to 15.3.2023.

21 pobjeda u nizu, samo 4 izgubljena seta ma on može ispasti samo kad ne odigra sve mečeve pa zelenim stolom ispadne u nižu ligu. Međutim ovaj nominalni drugoligaš zna kao i mi, da su kup natjecanja nešto sasvim posebno i sve će te brojke biti stavljene po strani nakon što se probije crvena šljaka u subotu na Španskom!

Drugi finalist El Roberto Miković će na teren izaći i sa još jednim epitetom – braniteljem naslova ovog natjecanja u kojem je prošle godine u 2 seta svladao upravo sadašnjeg protivnika i to u 1/4 finalu te ga spriječio da osvoji tu jednu jedinu titulu koja mu je izostala prošle godine. Da bi se uopće mogao naći u prilici za obranu naslova Roberto je morao svladati Nenada Jaksica – i to mu je pošlo za rukom. Uspio je uzeti 2 ključna poena za to, pobjedom u SuperTB-u 13:11.

Advertisement. Scroll to continue reading.

tenis 2022

Nije ni Andrej imao lakši posao i njega je Neven Špehar natjerao da prvi mora osvojiti 10 poena. Malo nas je dijelilo da u finalu nemamo 2 najveća favorita. To je testament dizanju kvalitete lige kojem smo svjedoci od GDSI Kupa pa sve do zadnje stepenice naše lige. Biti dijelom GDSI zajednice nije samo gust već i ponos te odgovornost. Zato Vas pozivamo da u subotu u 11h na zadnji sunčani dan u nadolazećem periodu, dođete i svojim prisutstvom još vise uveličate ovaj, za nas mikro-svijet – bitan događaj.

Što očekivati nemoguće je reći. Više gemova, 3 seta ili pak repriza i rješenje u 2 seta kao prošle godine – dođite i uvjerite se sami.
Neće bit zgorega i prosvijetliti se malo pa možda ubrati i koji dio tehnike ili finte te onda iduće godine napasti bas nekoga od ovih igrača u borbi za titulu.

No, ovaj put na teren će samo dva najjača igrača u ligi, a mi im želimo vrhunski meč i da uživaju jer ovo će ostati upisano u dio sada već prilično bogate GDSI povijesti.

Subota, 14.10.2023, 11:00, Špansko

Tekst poslao Danko Greiner

teniski shop

SVE NAJNOVIJE VIJESTI IZ  TENIS LIGA: TENIS LIGA

Advertisement. Scroll to continue reading.

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...