Connect with us

Što tražite?

Blog

Zašto je tenis inteligentan izbor za vaše dijete

tenis je odličan izbor za dijete

Danas je djeci na raspolaganju cijela lepeza različitih sportova i aktivnosti – od onih uobičajenih (nogomet, košarka, tenis, rukomet..) pa sve do onih manje uobičajenih kojih do nedavno nije ni bilo na tržištu (penjanje po umjetnoj stijeni, razni moderni plesovi, jiu-jitsu i sl.).

Svaki sport ima svoje vrline i prednosti i svaki je dobar izbor za Vaše dijete ukoliko ga je ono zavoljelo i prihvatilo kao dio svoje životne rutine.

10 glavnih razloga za igranje tenisa

Obzirom da i sam potječem iz teniskog sporta, želim ovdje navesti 10 glavnih razloga zbog kojih bi  Vaše dijete trebalo igrati tenis:

Tenis je mentalna igra – on vas uči rješavanju problema, zadržavanju fokusa te kontroliranju emocija.

Različiti protivnici, različite podloge – svaki poen predstavlja novi mali izazov.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tenis potiče osobni rast i razvoj – ova igra nadmašuje mnoge sportove kada je u pitanju razvoj afirmativnih mentalnih karakteristika uključujući optimizam, samopouzdanje i spontanost.

Djeca koja igraju tenis najčešće pokazuju bolje rezultate u školi, čak i kada se usporede s djecom aktivnom u drugim sportovima.

tenis inteligentan izbor za vaše dijete

Tenis potiče samostalnost i odgovornost – narav teniske igre je takva da je igrač u konačnici sam odgovoran za ono što se dešava na terenu.

Samostalno donošenje sudačkih i igračkih odluka samo su neki aspekti samostalnosti koje tenis razvija.

Tenis potiče mentalnu izdržljivost – igranje mečeva stalno dovodi igrača u situaciju koja nije u potpunosti  pod njegovom kontrolom.

Dodajmo na to faktor različitih vremenskih uvjeta i podloga pa ćemo dobiti cjelovitiju sliku o mentalnoj izdržljivosti potrebnoj da se uspješno nosi sa situacijom u meču.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tenis dovodi u tjelesnu formu – igranje tenisa čini tijelo jačim, bržim i fleksibilnijim.

Osim toga, svaki pojedinac ima mogućnost prilagodbe intenziteta igre svojem trenutnom tjelesnom stanju.

Tenis koristi cijelo tijelo – studije su pokazale da redovno igranje tenisa utječe na kvalitetu kostiju,  a jedinstvena kombinacija anaerobnih i aerobnih zahtjeva čine tenis jednim od najizbalansiranijih sportova na svijetu.

Tenis je individualan i timski sport – iako na tv-u najčešće vidimo pojedinačnu igru, tenis je ujedno i odličan timski sport.

Igranje parova omogućuje razvoj timskog duha i upoznavanje novih prijatelja.

Teniska poduka je vođena od strane profesionalaca – za razliku od mnogih drugih sportova i aktivnosti, teniska poduke odvija se unutar klubova te ju najčešće vodi kvalificirano osoblje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Profesionalni trener može ubrzati nečiji napredak i olakšati početne prepreke.

Tenis omogućava igraču da se izrazi na svoj jedinstveni način – tenis je igra koju svatko može igrati na svoj način.

Kreativnosti i opcija u igri svakako ne manjka, a to pruža mnoštvo prilika svakom da razvije svoj osobni stil igre.

Tenis je sport za cijeli život – iako je ovo na zadnjem mjestu, po mojem osobnom uvjerenju, upravo je to glavni razlog zašto bi netko trebao igrati tenis.

teniski shop

Teniski zaključak

Nigdje nećemo vidjeti stariju populaciju kako se rekreira na sportskim igralištima, nego na teniskim terenima.

Netko je u mladosti trenirao primjerice taekwondo? Unatoč činjenici da je riječ o krasnom sportu, upitajte se koliko ljudi znate da se rekreativno bavi taekwondo-om u 40-ima?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ili pak, gimnastikom, hrvanjem i sl.? Tenis je zaista jedinstven po tom pitanju i bez pretjerivanja se može reći da je sport za cijeli život. Stoga otkrijte s nama ljepotu igre!

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...