Connect with us

Što tražite?

Blog

VRAGOLASTE MISLI: Tko osvaja Rim?

nadal protiv đokovića finale rima

U posljednjih 17 godina turnira u glavnom gradu Italije, baš svaki put u finalu su sudjelovali ili Nadal ili Đoković.

Od tih 17 izdanja, ovo danas će biti 6. put da će natjecanje zaključiti obojica. Španjolac vodi 3-2 u tim finalima i ne treba posebno napominjati koliko je njihov novi duel, kao i svaki sljedeći, značajan za tu epsku bitku prestiža koja se vodi već godinama.

Odličan tenis u Rimu

Ono što smo mogli primijetiti u Rimu ovaj tjedan, osim nepobitnog ambijenta kojeg sobom donosi publika na tribinama, jest izuzetno visok nivo tenisa, a tome su u velikoj mjeri doprinijela ova dva gladijatora.

Kod Nadala je taj uzorak posljednjih godina jasno vidljiv u ovom dijelu sezone: tražiti i tempirati formu neposredno prije Roland Garrosa s tim da u tom procesu imperativ nije osvajanje što više titula, već najbolja moguća fizička i psihička priprema za osvajanje one najvažnije.

nadal na roland garrosu

Izuzev prošle sezone, kada su bile izvanredne okolnosti te 2015. kad je Đoković upisao jedinu pobjedu nad Rafom na pariškoj zemlji, “El Matador” je u svim ostalim sezonama otkad je punoljetan, osvojio barem jedan zemljani Masters.

Advertisement. Scroll to continue reading.

To bi zapravo, u većini slučajeva, značilo da Rafa uzima i Roland Garros. Ovaj put, Monte Carlo i Madrid nije uspio osvojiti, preostao je jedino Rim.

Ponavljam, ako isključimo prošlu godinu u kojoj 2 od 3 turnira nisu odigrana, Nadal je samo jednom propustio osvojiti zemljani Masters i taj put izgubio je od Đokovića u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Možda će nam današnje finale otkriti u kojem smjeru će se kretati drugi Grand Slam sezone, možda nam neće otkriti ništa, međutim potpuno je jasno da će, bez obzira na ishod ovog meča, glavni favorit u Parizu i dalje ostati “bik s Mallorce”.

Što je na stolu u Rimu?

Prilika za Nadala da smanji razliku u međusobnom omjeru na – 1, da se izjednači s Đokovićem po broju osvojenih Mastersa i prilika da uz maksimalno samopouzdanje napadne nenormalnu 14. titulu na Roland Garrosu.

Prilika za Đokovića da upiše 8. pobjedu na zemlji protiv najvećeg rivala, da potvrdi status trenutno najboljeg igrača svijeta u meču u kojem nije favorit i prilika da barem malo poljulja Nadala pred Roland Garros, ako je to uopće moguće.

Naravno, na stolu je još mnogo toga, a prvenstveno jedan veliki specijalitet, poslastica kakva se ne propušta i novi povijesni sraz dvojice izvanzemaljaca, još jedan u nizu duela zbog kojih su danas ono što jesu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Svežite pojaseve, bit će to žestoka vožnja.

Tekst piše: Grgo Dukić aka Vragolasti Tenis

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...