Connect with us

Što tražite?

Blog

Tennis Talents – Jedan igrač, jedna obitelj, jedan projekt

tennis talents platforma

U današnje vrijeme masovnosti, komercijalizacije i kvantitete koja se pretpostavlja kvaliteti, a govoreći o sportu općenito, ovakav individualni stav i pojedinačni pristup raritet su na svjetskoj razini.

Osobito kada je riječ o načinu rada i pristupu istome. A upravo to su misli vodilje i smjernice od kojih se ne odustaje u načinu rada u Tennis talents, ili skraćeno TT.

Početak Tennis Talentsa

Temeljem bogatog iskustva maestra Luca Appina u skautingu i treniranju, 2013. godine u suradnji sa trenerom Davorom Grgićem stvoren je Tennis Talents gdje je Appinova formula za pronalaženje i stvaranje igrača pretvorena u sustav rada prema kojemu Tennis Talents funkcionira u treniranju i bavljenju tenisom na internacionalnoj razini.

Tennis Talents je zapravo koncept rada koji je usmjeren prema dostizanju najviših i najboljih mogućih ciljeva kroz uzajamni odnos igrača, djece, ali i roditelja, jer drži da su svi involvirani u proces odgovorni i moraju imati svoj udio u tom procesu.

Timski rad i internacionalno djelovanje su ključne aktivnosti na razvoju pojedinaca, ali i Tennis Talentsa u cjelini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Uključuje brojne stručnjake u različitim sferama povezanih sa sportom, tenisom posebice, čiji je rad usmjeren i prilagođen individualno svakom pojedinom polazniku jer smatramo da će se najbolji rezultati polučiti upravo individualiziranim pristupom svakom pojedincu kao jedinstvenoj osobi.

Taj pristup radu objedinjuje:

  • Computational thinking,
  • Dynamic Systems motor learning path
  • Senses stimulation through differenntiation and stabilization
  • Pygmalion Effect
  • Targeted video analysis
  • Periodical evaluations
  • Match Data Analysis

osijek tennis talents

Internacionalna sfera se očituje u suradnji sa igračima i polaznicima diljem Europe, Sjeverne Amerike i Azije – putem Tennis Talents Consalting programa. U Europi djeluju dvije operativne baze, u Mađarskoj (Budimpešta) te u Hrvatskoj (Osijek).

Ulaznica za upis na koledž

Osim rada na sportskim dosezima ima i poseban program usmjeren ka bavljenju tenisom kao „ulaznicom“ za upis na američke koledže s kojima imamo suradnju.

Kroz ovaj se program pojedinac profilira ka školovanju nastupajući na turnirima koji donose internacionalni renking koji služi trenerima pojedinih koledža da pronađu interesantne igrače (temeljem renkinga), za koje potom osiguravaju stipendije i školarine.

Početak Tennis Talentsa u Osijeku

Tennis Talents Osijek osnovan je 2017. i unutar ove baze djeluje 4 trenera koji se neprekidno usavršavaju i prolaze kontinuirane poduke prema Tennis Talents metodi rada. Oni u svom radu koriste formulu i metodu rada prema smjernicama globalnog programa koje usmjeravaju prema 90 polaznika.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Osim rada sa polaznicima, poseban se naglasak stavlja na usavršavanje pojedinca, pa tako se i treneri neprekidno usavršavaju putem edukacija i novih učenja čineći dinamični proces još uspješnijim, primjenjujući najsuvremenije smjernice rada u području tenisa.

Trenersku piramidu u Osijeku čine Davor Grgić, Vlado Georgievski, Matej Kokolari i Vlatko Škorak.

Uz stručni kadar imamo i vanjske suradnike: Igor Salajić koji nam pomaže oko administrativnih poslova, Maja Varga koja je osnovala i u početku uređivala Facebook stranicu te Ivana Rajković trenutna urednica Facebook stranice.

Tennis Talents Osijek djeluje na terenima Tenis centra Osijek, okupljajući široku bazu polaznika, od tenis škole za početnike, napredne tenis škole, natjecateljskog rada, rekreacije. Trudi se omogućiti svim svojim polaznicima da se osjećaju kao obitelj, dio jednog projekta.

tennis talents

Vodilje i smjernice

ZAŠTO – jer vjerujemo da su svaki pojedinac ili obitelj jedinstveni i tako im pristupamo; svaki pojedinac ima jedinstveni put ka uspjehu koji otkrivamo, kanaliziramo i primjenjujemo; jer imamo sustav koji omogućuje da svaki pojedinac izvuče ono najbolje od sebe i dosegne svoj maksimum; jer je naš pristup baziran na međusobno utvrđenim (polaznik i TT) i usuglašenim specifičnim prioritetima, koji je znatno efektivniji od standardiziranog, općeg pristupa.

KAKO – dubinskom analizom prednosti i slabosti svakog pojedinca, obiteljskim ciljevima i ukupnom situacijom oko svakog pojedinca; uspostavljanjem individualiziranog programa i pristupa; holističkim pristupom; uvažavajući svaku specifičnost stila i tehnike pojedinca; uvođenjem apsolutne inovacije – igračkog kartona (player passport) u kojem će se bilježiti razvoj polaznika, stagnacija ili nazadovanje polaznika.

Advertisement. Scroll to continue reading.

ČIME – treniranjem tenisa prema TT formuli i metodi rada; školom tenisa prema TT formuli i metodi rada; konzalting programom za igrače i njihove trenere sa TT trenerima; edukacijskim radionicama za trenere, roditelje, polaznike; provedbom teniskih kampova; neprekidnim usavršavanjem cijelog procesa kroz usavršavanje svakog pojedinog člana obitelji.

Smatramo kako je nezahvalno govoriti o dosezima, pa ćemo samo spomenuti neka od imena koja su skautirana od Luce Appina u njegovom bogatom iskustvu, prije osnivanja TT: Rafael Nadal; Kim Clijsters; Dinara Safina, Andi Roddick (svi bili br.1 na WTA ili ATP) ili su radili prema TT programu: Donna Vekić; Kaia Kanepi; Ante Pavić.

teniski shop

Spomenimo i našeg Karla Kranića koji suvereno korača prema PRO levelu.

Svi zainteresirani za uključenje i rad prema našem programu, mogu se javiti na +385913454557 ili davor@tennis-talents.com

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...