Connect with us

Što tražite?

Blog

Teniski intervju – Antonio Šančić

Nakon što smo uspješno odradili prvi teniski intervju s Ninom Serdarušićem, naš drugi sugovornik je Antonio Šančić.

1) Antonio, za početak nekoliko osnovnih pitanja. Odakle dolaziš; kada si počeo trenirati tenis i koji ti je bio prvi klub? Ako se ne varam, mislim da sam jednom pročitao da si trenirao i karate?

Dolazim iz Samobora gdje sam i prvi put uzeo reket u ruku s 8 godina. Trenirati sam počeo na terenima Tenis kluba Samobor 1890 gdje sam bio dugogodisnji član. Trenutno sam član HTK Zagreb gdje i treniram.

Dobro si pročitao, trenirao sam kyokushin karate od svoje 5. pa do 18. godine (otac Mladen je u tome sportu pa je i tako to krenulo). Onda je tenis krenuo na bolje pa više nisam htio riskirati ozljede i samim time sam se fokusirao isključivo na tenis.

2) Trenutno si 78. igrač u parovima na svijetu. Kako si zadovoljan trenutnom sezonom i koji su sljedeći planovi, tj. turniri na kojima ćeš igrati?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sezona je krenula vrlo dobro i do kraja četvrtog mjeseca sam imao dosta dobre rezultate. Ranking karijere i period u kojem nisam imao puno poena za braniti. Slabije sam odradio Wimbledon, ali se nadam kako će se uskoro sve vratiti.

Sada sam trenutno 3-4 tjedna kod kuće s obzirom da čekam prinovu u obitelji. Zbog toga sam izbacio sve turnire iz kalendara do US Opena.

Imat ću 3 tjedna za mini pripreme koje ću iskoristiti da budem spreman za US Open i kraj sezone.

3) Široj javnosti si postao poznatiji nakon prošlogodišnjeg Wimbledona. Bi li taj turnir izdvojio kao najdraži trenutak karijere?

Svakako, prošlogodisnji Wimbledon mi je sigurno najdraži trenutak karijere, nadam se ne još dugo.

Ali, svakako je to bilo lijepih 18 dana u Londonu. Wimbledon je stvarno najposebniji turnir na kojem sam nastupao. Atmosfera, ljudi, fanovi…lijepo je biti igrač na takvom turniru.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Samim time što smo iz kvalifikacija stigli do 3. kola na prvom Grand Slamu u životu bila je lijepa potvrda rada i satisfakcija koja će uvijek ostati u pamćenju kao jedna od najljepših.

Tu bih puno htio zahvaliti mojoj supruzi Sari i treneru Marku Toiću koji su bili tamo sa mnom i davali mi beskrajnu podršku.

4) Od triju ATP finala koja si igrao, svi su bili s različitim tenisačima. Također uspješan si bio i s Marcanom, Nysom…pa s kojim tenisačem si najbolje „kliknuo“?

Uh, na ovo je pitanje jako teško odgovoriti, puno je tu faktora pod koje mogu svrstati „kliknuo“. Ali svakako bih rekao s Marcanom, s kojim sam postao jako dobar prijatelj zahvaljujući partnerstvu koji smo imali sigurno godinu dana.

Njemu bih ovim putem htio posebno zahvaliti. On me, uz moju ženu, vratio u profesionalan tenis.

Imao sam stanku od 2,5 godine gdje sam odustao od tenisa i vratio se iz šale na neke turnire i uz Dinu vrlo brzo preskočio fazu futuresa i došao na challengere.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mislim da za moj stil igre najviše odgovara igra Sandera Arendsa koji je agresivan igrač na mrezi i time smo se dobro nadopunjavali i stvarno radili dobre rezultate. Ali bilo je tu puno igrača s kojima mi je bilo jako lijepo igrati.

antionio šančić tenis

5) Svi znamo kako je tenis individualan sport koji uključuje puno putovanja i mijenjanja hotela. Pa koliko turnira odigraš u jednoj sezoni?

Da budem iskren ovaj podatak ne znam točno, ali otprilike bih rekao da sam prošle godine odigrao 30-35 turnira. Ove sezone će taj broj biti malo manji.

6) Franko, Mate, Nikola, Ivan…nadaš li se u budućnosti možda pozivu u reprezentaciju?

Iskreno, o tome nisam razmišljao, ali mislim da izbornik dobro radi svoj posao. Svi dečki koji su tamo i zaslužuju biti tamo. To su i pokazali svojim igrama na velikim turnirima i rankingom koji sva četvorica trenutno imaju.

teniski shop

7) Za kraj, uskoro je pred nama polufinalni meč Davis Cupa protiv SAD-a. Koje su tvoje prognoze?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ma to je lagano pitanje, riješit ćemo taj dvoboj prije petog odlučujućeg meča. Sretno dečkima u Zadru.

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...