Connect with us

Što tražite?

Blog

Tenis u hladnoj Kanadi

tenis kanada

Imati talente poput Shapovalova, Auger-Alliasimea te Andreescuu znači kako imate razloga biti optimistični oko svoje teniske budućnosti.

Ipak, tenis kao sport u hladnoj Kanadi nikad ne može biti na prvom mjestu s obzirom na veliku popularnost hokeja i curlinga.

tenis u hladnoj kanadi

Nakon razgovora o češkom tenisu, novi razgovor je bio s portalom Tennis Connected iz Kanade. Njihov glavni urednik Nima Naderi nam je spremno odgovorio na sva pitanja.

Kako je zemlja poznata po zimskim sportovima postala tako dobra u tenisu?

Da vam budem iskren, nema nekog posebnog recepta. Sve zemlje i teniski savezi se trude i pokušavaju biti što bolji. Međutim, ipak se na kraju sve svodi na tenisače, tenisačice i njihove sposobobnosti i željom za napretkom.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Španjolska je imala veliku eru u Nadalu, Ferreru, Lopezu, Verdascu. Trenutno nemaju baš nekih velikih mladih zvijezda. Kanada trenutno ima sreću imajući takve talente u obliku Shapovalova, Auger-Alliasimea i Biance Andreescu. Nadamo se kako će nastaviti raditi vrhunske rezultate na teniskim terenima.

Možete li usporediti tenis u Kanadi sada i otprije 20 godina? Koliko se povećao interes za tenisom među djecom, ali i generalno među populacijom u smislu rekreacijskog igranja?

Interes se definitivno povećao i nastavit će taj trend uspona dok god naši tenisači ostvaruju dobre rezultate. Moram napomenuti kako je Kanada ipak zimska zemlja sa hladnijom klimom te tenis nikada neće biti sport broj 1 u državi zbog velike popularnosti sportova poput hokeja i curlinga.

To bi se moglo promijeniti ako bi naši tenisači i tenisačice uspjeli osvajati veće titule.

Što kažete na rad teniskog saveza? Jeste li zadovoljni?

Tennis Canada radi vrhunski posao i moram priznati kako smo svi u Kanadi općenito zadovoljni s njihovim radom. Također, imamo vrhunski trenerski privatni sektor koji radi odličan posao s mladima.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nedavno smo igrali Davis Cup protiv Vas te smo imali priliku gledati Shapovalova. Tu je također i Felix Auger-Alliasime. Vidite li njih dvojicu kao osvajače Grand Slamova u budućnosti?

Oba igrača su ekstremno napredovala, pogotovo Felix ove sezone. Osvojiti Grand Slam u muškoj konkurenciji je trenutno nevjerojatno teško.

Kako se karijere Đokovića, Federera i Nadala ipak približavaju kraju biti će mnogo prilika za ostale igrače da osvajaju najveće titule poput Mastersa i Grand Slamova.

Bianca Andreescu je iznenadila sve na Indian Wellsu i osvojila svoj prvi WTA naslov. Tek joj je 18 godina, tako da ste sigurno dosta optimistični i oko nje. Što kažete na njen potencijal?

Bianca ima nevjerojatnu priliku osvajati najveće naslove u tenisu. Ima dobru all-court igru, kreće se odlično i ima snažne udarce. Gledajući njeno finale Indian Wellsa, mogao sam se jedino diviti njenoj želji da pobijedi, čak i kad je izgledalo kako će Kerber prelomiti meč u svoju korist.

kanadski tenis

Bio bih vrlo iznenađen kada kroz 2 godine ne bi postala 1. igračica svijeta. Također je vidim kao osvajačicu nekoliko Grand Slam naslova u budućnosti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Postoji li još neki mladi talent kojeg bi voljeli izdvojiti? 

Brayden Schnur je ove godine igrao finale New Yorka i smatram kako će sezonu završiti u TOP 100.

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...