Connect with us

Što tražite?

Blog

Razvoj djece kroz tenis

zlatni reket tenis turniri

Krajem prošle godine prateći razne teniske stranice i klubove iz Hrvatske primijetio sam i sljedeću stranicu: Zlatni reket – najbolji teniski turniri za djecu.

Moram priznati, privuklo mi je pažnju te sam odlučio vidjeti o čemu je točno riječ. Kontaktirao sam ljude iza projekta te sam odlučio dodatno predstaviti sami projekt svojim pratiteljima na stranici.

Kakvi su to točno turniri?

Na Facebook stranici možemo pronaći sljedeće informacije: Individiualni pristup svakom djetetu na turniru, odlična organizacija, bogate nagrade, pokloni, bonovi za popust, medalje, prijelazni pehari i posebni pehari, bodovna lista.

Socijalizacija djece kroz sport

Ima li boljeg načina da dijete razvije međuljudske odnose i napreduje kao osoba nego kroz neku određenu aktivnost.

Kroz sport će vrlo brzo doći do zbližavanja i izgradnje povjerenja među djecom. Radi se na tome da se djeca međusobno poštuju, da se izbjegavaju svađe te da se njeguje izgradnja prijateljskih odnosa. Kroz kamp djeca neće proći samo treniranje tenisa, već je za njih osmišljen čitavi program.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Program je osmišljen tako da se djeci omoguće sati tenisa, kondicijski treninzi, treniranje još jednog dodatnog sporta poput mačevanja, penjanja ili kartinga. Također, radi se i na razvijanju logičkih i motoričkih funkcija kroz razne igre.

Važna stvar koju djeca usvajaju kroz kamp je da treniranje ne mora biti dosadno i suhoparno, već ako je dobro zamišljeno kroz razne aktivnosti može proći i kao zabava.

Time će djeca kroz sport raditi na razvijanju svojih motoričkih sposobnosti, rastu samopouzdanja te usvajanju radnih navika.

turniri za djecu

Zašto je dobro baviti se sportom?

1. Djeca su zdravija

Porast videoigrica i općenito zabave pred televizijom dovodi do toga da se sve veći broj djece, a i odraslih premalo kreće i slabo bavi bilo kakvom vrstom aktivnosti.

Prije su djeca, pa i ja osobno puno više vremena provodila na igralištima gdje smo se bavili različitim sportovima – nogomet, tenis, košarka, trčanje…

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Djeca su društvenija

Kako sam već i napomenio, djeca kroz sport postaju društvenija te se izgrađuju i napreduju kao osobe. Samim time će se i bolje kroz život snalaziti u međuljudskim odnosima.

Također, bavljenjem sportom steći ćemo više prijatelja i poznanika.

3. Djeca razvijaju samopouzdanje

Uz to što će se bolje osjećati treniranjem nekog sporta, porasti će im i samopouzdanje. Kroz prve treninge će biti sramežljivi, ali kako vrijeme prolazi i svladaju pojedine elemente koje prije nisu mogli postati će snažniji, brži, izdržljiviji.

4. Djeca uče o disciplini

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kroz sport steći će određene navike i odgovornosti što će im zasigurno pomoći u budućnosti kroz školu, a i posao. Znati će se odlično organizirati te svemu posvetiti dovoljno pažnje.

Kroz razgovor sa voditeljima projekta se vidi kako inzistiraju na fair play ponašanju te odgoju djece u njihovom programu.

Potencira se i nagrađuje fair play kroz bodove na bodovnim listama. Uostalom sami turniri se zovu „Fair Play turniri Zlatni reket.“ Voditelji projekta najavljuju nove aktivnosti za proljeće i ljeto ove godine.

Voditelji projekta:
Alan Zvonimir Kolaković
Zlatan Hrle
Kontakt mail: sportimarketing@gmail.com

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...