Connect with us

Što tražite?

Blog

Najveći tenisač koji nije osvojio Grand Slam

najveći tenisač koji nije osvojio grand slam

Matošević, Montanes, F.Lopez, Anderson, Robredo, Tsonga padali su redom za njegovo prvo Grand Slam finale u karijeri do kojeg je došao bez izgubljenog seta. Na njegovu nesreću, s druge strane mreže u finalu bio je Rafael Nadal.

Bilo je to prvo španjolsko finale na Grand Slamu nakon 2002. godine kojeg je Nadal dobio uvjerljivo s 3-0 u setovima. Nadal je obranio Roland Garros i po osmi put osvojio taj turnir 2013. godine.

ferrer david

S druge strane David Ferrer više se nikad nije približio Grand Slam finalu, a s obzirom kako mu je ova sezona oproštajna na Touru u zasluženu mirovinu će otići bez najvećeg naslova u tenisu.

Čovjek koji je igrao u krivo vrijeme

David Ferrer je jednostavno imao tu nesreću da je igrao svoj najbolji tenis u krivo vrijeme. Da se rodio koju godinu ranije siguran sam kako bi u njegovim vitrinama bilo posebno mjesto za Grand Slam naslove.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Koliko ga je „Velika četvorka“ sprječavala u najvećim naslovima najbolje pokazuju ovi podatci. U periodu od dvije sezone 2012-2013 u kojoj je Ferrer odigrao svih osam Grand Slamova postigao je sljedeće: jedno finale, tri polufinala te četiri četvrtfinala. Od tih osam mečeva čak šest puta ga je zaustavljala „Velika četvorka“.

ferrer david tenis

Ferrer je igrao i sedam Masters finala, i izgubio njih šest. Opet su to bili porazi od Federera, Nadala, Đokovića i Murraya. Ipak, uz sve te poraze Španjolac je osvojio puno toga i zbog ga smatram najvećim koji nije osvojio Grand Slam.

Što je David Ferrer osvojio?

Lista njegovih uspjeha je poduža, a evo kako ona izgleda:

  • 729 ATP pobjeda u ovom trenutku
  • Finale Roland Garrosa
  • 4 polufinala – dva puta Australian Open i US Open
  • 7 Masters finala uz 1 naslov u Parizu
  • 27 ATP naslova od kojih je 10 ATP 500
  • 3 Davis Cupa
  • 145 Grand Slam pobjeda
  • Preko 30 milijuna dolara od turnirskih nagrada čime se na All time listi nalazi na visokom 7. mjestu

Zbog svoje ustrajnosti i načina igre, sami protivnici su ga opisivali kao jednog od najboljih. Iako možda tehnički nije bio najbolji igrač, sve svoje nedostatke kompenzirao je konzistentnom igrom s osnovne linije, odličnom tjelesnom spremom, brzinom i odličnom obranom.

španjolski tenisač

Puno igrača je svoje mečeve protiv Ferrera opisivalo kao da igraju protiv zida gdje se loptica uvijek vraća nazad u teren, a i Roger Federer ga je proglasio jednim od najboljih reternera u povijesti tenisa.

Također, svoju veličinu je pokazivao i izvan terena gdje su ga opisivali kao skromnu i stidljivu osobu, koja je svojim radom i velikim zalaganjem postigla puno na terenu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Za kraj, tekst bi zaključio s izjavom samog Ferrera o sebi te njegovog velikog prijatelja Nadala.

Rafa Nadal: „Osoba koja ne respektira Davida kao jednog od najvećih tenisača u svijetu je osoba koja ne zna baš puno o tenisu.“

David Ferrer: „Nisam osvojio Grand Slam, nisam to mogao i ne bih trebao o tome puno razmišljati. Kroz karijeru, dao sam sve od sebe i ne mogu si ništa zamjeriti.“

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...