Connect with us

Što tražite?

Blog

Mogu li nositi svoj pametni sat dok igram tenis?

pametni sat jeftinije.hr

Toplije vrijeme i tenis idu zajedno poput dvorišta i roštilja – savršen su spoj. Moglo bi se reći kako su tenisači/ice i pametni satovi također savršen spoj.

Često vidimo tenisače i tenisačice kako nose svoje modele na terenu i izvan njega. Ali za prosječnog teniskog rekreativca, je li sigurno nositi pametni sat dok igra tenis?

Što biste trebali uzeti u obzir?

Najveći čimbenik koji treba uzeti u obzir kada odlučujete trebate li nositi sat na terenu je jačina vašeg udarca. U sportu s čestom izmjenom udaraca kao što je tenis, uvijek postoji rizik od udara mehanizma sata ili osjetljivih dijelova.

Međutim, neki pametni satovi imaju toleranciju podnijeti udarce bolje od drugih. U tenisu također postoji rizik da zalutala loptica dođe u kontakt s vašim satom. U tom slučaju udarac loptice može oštetiti sat ili druge dijelove.

pametni satovi i tenis

Posljednje, ali ne manje važno, postoji potencijalni utjecaj na vašu igru. Težina sata, osobito onog većeg, može utjecati na vašu ruku i udarac ako ga obično ne nosite. Osim toga, ako više volite da vaša narukvica bude malo labavija, sat se može pomicati, i u tom slučaju može ispasti na teren.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kakve satove biste trebali izbjegavati?

Kao što smo već spomenuli, neki satovi su dizajnirani da izdrže jače udarce drugih. Na primjer, Rafael Nadal ima liniju satova koja se posebno razvija za njega s obzirom na njegov stil igre, pogotovo na zemlji.

Naša preporuka je da se klonite jeftinih satova u kombinaciji sa sportom. Također biste trebali izbjegavati nošenje zlatnog sata, jer je to mekši metal od nehrđajućeg čelika ili titana.

Bitno je i kakav remen imate jer tenis je sport u kojem ćete se kroz dva sata rekreacije jako uznojiti, a to može oštetiti remen sata, a u najgorem slučaju možete imati problema s kožom u obliku nekog osipa.

Zaključak

Zapravo možete nositi pametni sat dok igrate tenis. Ipak, svakako birajte mudro kada je u pitanju model koji nosite na terenu. Također biste trebali znati da čak i s najboljim sportskim modelom još uvijek postoji određeni rizik.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...