Connect with us

Što tražite?

Blog

Mili Poljičak – Predstavljanje mladih talenata

teniski intervju

Nakon Dine i Duje, došao je red i na Milija. Još jedan iz generacije mladih tenisača koji pokazuju veliki potencijal, a dolaze iz Splita.

Mili, koliko dugo već treniraš tenis te u kojem klubu si trenutno?

Tenis treniram od 6 godine, trenutno sam član TK Pomak ali treniram na Bačvicama u dijelu koji se zove Baterijelo (metropola).

mili poljičak split

U devetom mjesecu prošle godine dobio si nagradu „Dražen Petrović“ u kategoriji najveća nada hrvatskog sporta? Jesi li se nadao ovoj nagradi ili te totalno iznenadilo?

Po svojim prikazanim igrama zaslužio sam tu nagradu, ali nisam znao kakva je konkurencija u drugim sportovima, tako da mi je i bilo pomalo iznenađujuće.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teniska sezona je tek započela. Kakvi su ti trenutni rezultati i planovi za ovu sezonu?

Sezona je počela odlično, odmah početkom godine osvojio sam svoj prvi ITF turnir u Širokom Brijegu. Morao sam nažalost predati meč na državnom prvenstvu do 16 godina radi ozljede (parcijalna ruptura mišića podlaktice desne ruke), i propustiti TE Winter Cup U-16, ali upravo sam se opravio i nastavljam dalje.

tenisač mili poljičak

Planovi su mi odigrati prvenstveno što više ITF turnira kako bi poboljšao svoj ranking na ITF listi, a pokušat ću odigrati (koliko mi škola dopusti) i TE-U16 turnire kako bi ostao među 10 najboljih do 16 godina u Europi.

Na kojoj podlozi najviše voliš igrati? Koji turniri su ti ostali u najboljem sjećanju?

Kad me pitaju koju podlogu preferiram kažem da mi je svejedno, ali kad bi baš morao birati odabrao bi hard-court.

U najboljem sjećanju mi je ostalo pojedinačno Europsko prvenstvo do 14 godina na kojem sam došao do finala singla i osvojio parove, te Europsko ekipno dvoransko prvenstvo do 14 godina na kojem smo podigli krunu Europskih prvaka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Vjerujem kako i sam dosta pratiš mečeve s ATP i WTA Toura. Koji su ti igrači najdraži i zašto?

Pratim dosta ATP mečeva nešto manje WTA, ali kada sve usporedim dođe sve na isto.

mili poljičak hrvatski tenisač

Najdraži igrač mi je Nadal, a uzor mi je moj sugrađanin Mate Pavić zbog kojeg sam jednim dijelom i počeo trenirati tenis i zato što sam od svog prvog teniskog koraka u rukama njegovog oca Jakova Pavića.

Za kraj reci nam malo više o sebi. U koju srednju školu ideš, kako provodiš slobodno vrijeme (kad ga uhvatiš)

Idem u osnovnu školu Pojišan na Bačvicama. Kada uhvatim slobodnog vremena izađem vanka sa prijateljima, a znam otići odigrat i na balun i košarku.

teniski shop

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...