Connect with us

Što tražite?

Blog

Teniski intervju – Mariana Dražić

teniski intervju

Naša nova sugovornica u Teniskom kutku je mlada hrvatska tenisačica Mariana Dražić.

Kako bi te čitatelji bolje upoznali, za početak par kratkih pitanja: odakle dolaziš, koliko dugo si u tenisu, jesi li članica nekog teniskog kluba…

Prvo hvala na interesu za intervju i šaljem pozdrave svim čitateljima. Mariana Dražić dolazi iz Makarske, tenisom se bavim od 8. godine i članica sam TK Split 1950.

Prošli tjedan osvojila si ITF turnir parova u Egiptu. To ti je već treće finale ove sezone pa se može reći kako ti je nova teniska sezona počela uspješno. Jesi li još uvijek u Egiptu na turnirima?

S obzirom na prethodnu godinu u kojoj me zdravlje baš nije poslužilo mogu reći da sam jako sretna početkom ove sezone. Izbivala sam 5 mjeseci sa turnira zbog ozljede ramena.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Prošla dva tjedna su bila uspješna. Osvojila sam jedan turnir, drugi izgubila finale. Trenutno sam posljednji tjedan u Egiptu pa slijedi dva tjedna treninga i ponovno turniri.

Kakvi su planovi i ciljevi vezani uz ovu sezonu? Planiraš li više igrati singl ili se totalno posvetiti parovima?

Planovi za ovu sezonu su da igram i singl i dubl, trenutno nemam više WTA ranking u singlu zbog novih pravila.

Prošle godine sam igrala samo dva turnira koja mi se računaju za WTA ranking, a to su Challenger u Španjolskoj 25k i Challenger u Astani 80k.

drazic mariana

Tako da mi je cilj odigrati što više 25-ica i jačih turnira da vratim i taj WTA ranking. Na ITF rankingu sam trenutno TOP 20 u parovima i TOP 300 u singlu.

Znamo svi da su troškovi teniskog života dosta visoki, a opet s druge strane novčani prihodi na ovim manjim turnirima baš i nisu visoki. Uspijevaš li isfinancirati sezonu?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tenis je skup sport, dosta stvari treba biti posloženo da bi igrači mogli ležerno igrati turnire. U drugim državama tu je podrška od teniskog saveza, raznorazni sponzori za hotele, letove.

Kod nas to nažalost odavno nije tako. Za sad mi uspijeva uz pomoć mojih roditelja, sponzore imam za odjeću Mizuno, rekete Head tako da što se tiče opreme nemam brige.

Uspijem izaći u plusu, naravno ako bude uspješan tjedan kao ova prethodna dva do sada.

Većinom igraš parove, pa te moramo pitati; s kojom igračicom si se osjećala najbolje na terenu, i misliš li da bi mogli doći i do većih uspjeha?

Parove obožavam igrati, za njih treba kreativnost i dobar feeling u ruci. Najbolje na terenu sam se osjećala sa Kseniom Palkinom iz Kirgistana.

Dosta je starija od mene, bila je TOP 150 na WTA u singlu i dublu i bilo mi je zadovoljstvo s njom odigrati dva turnira za redom.

Advertisement. Scroll to continue reading.

mariana dražić tenis

Puno sam naučila od nje, tako da eto Ksenia mi je nekako najviše u srcu. Ove godine sam sigurna da je vrijeme za veći iskorak i u singlu i u dublu samo da zdravlje posluži.

Uvijek nekako za kraj volim ostaviti pitanje o reprezentaciji. Nadaš li se možda pozivu u FED Cup reprezentaciju Hrvatske te što misliš o zadnjem (ne)uspjehu u Velikoj Britaniji?

Pozivu u FED cup reprezentaciju se i dalje nadam. Igrala sam za sve uzraste za našu reprezentaciju U12, U14, U16 i juniorski FED Cup.

Već sam prošle godine trebala biti selektirana, ali izbornica je izabrala niže rangirane od mene iz meni nikad neobjašnjenih razloga.

mariana dražić tenis

Poslala sam upit i nisam dobila odgovor, ali u to ne želim dublje ulaziti koliko je tko profesionalan i kompetentan za obavljati taj posao.

Sigurna sam da ima tu još kandidata koji bi mogli ozbiljno zamijeniti izbornicu, a što bi nam i trebalo poslije ovogodišnjeg mogu reći neuspjeha.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Imali smo polovično zdravu reprezentaciju, a da su cure bile 100% spremne uvjerena sam da bi bez muke riješile i grupu i play off.

teniski shop

Hvala Mariani Dražić na izdvojenom vremenu te joj želimo puno uspjeha u nastavku sezone. Dotada zapratite je na Instagramu i pratite njenu sezonu. – https://www.instagram.com/marianadrazic/

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...