Connect with us

Što tražite?

Blog

Jedan dan na Wake Forrest University

bozo barun wake forrest university

Imam 22 godine i trenutno sam u Americi, a razlog zbog kojeg sam otišao u Ameriku je tenis, točnije studirati i igrati tenis. Član sam Wake Forest Men’s Tennis tima.

Neki već znaju za ovaj college radi Borne Goje koji je ovdje bio prije mene, a upravo on je vodio tim do NCAA titule u 2018 godini. (NCAA je organizacija koja upravlja američkim sveučilištima, ujedno NCAA je najbitnije tenisko natjecanje…Državno prvenstvo za sveučilišta)

Zbog čega baš na Wake Forest University?

Vrlo jednostavno, zbog tenisa! Ići studirati u Ameriku je odlično i nezaboravno iskustvo. Iako je tenis individualni sport moraš biti spreman biti timski igrač, jer igraš za svoj fakultet. Sredinom travnja prošle godine, kontaktirao me pomoćni trener Chris Eaton. Dva tjedna kasnije je došao u posjetu i predstavio mi plan i program kako mi može pomoći postati bolji igrač, i kako na Wake Forestu imaju najbolje uvjete za konstantni napredak!

Iskreno odluka je bila laka, odlučio sam probati nešto novo i sve što mi je Chris predstavio kada me posjetio, tako je i bilo kada sam došao na Wake sredinom kolovoza prošle godine. Teniska sezona spada u proljetne sportove, što znači da počinje u siječnju, a završava u svibnju.

Isto tako imamo i jesensku sezonu, tu većinom igramo ITF Futures turnire i još par američkih turnira. Wake Forest je član ACC konferencije (Atlantic Coast Conference).

Advertisement. Scroll to continue reading.

bozo barun tenis

ACC konferencija ima 13 teniskih timova, regularna sezona traje skoro dva mjeseca. Svake godine domaćinstvo se mijenja. Mi smo ove godine bili domaćini protiv 6 timova:

 • University of Miami
 • Florida State
 • Louisville
 • Notre Dame
 • Virginia
 • Virginia Tech

6 timova su bili domaćini protiv nas, a to su:

 • Georgia Tech
 • Clemson
 • Duke
 • North Carolina
 • NC State
 • Boston College

Sljedeću sezonu oni dolaze kod nas. Zatim se igra ACC Championship tournament, taj turnir traje 5 dana. Turnir je u obliku sistema eliminacije, prvi i drugi nositelji su slobodni dva kola, treći i četvrti su slobodni jedno kolo, a ostali timovi igraju sve mečeve.

Kada se regularna sezona i kup završe, sljedeća 2 tjedna su bez mečeva jer se timovi koji su osigurali nastup na NCAA turniru pripremaju za najveći turnir u sezonu. Na samom turniru mogu nastupiti čak 64 tima mogu.

Jedan dan na Wake Forestu izgleda ovako:

 • buđenje je u 7 ujutro,
 • tuširanje pa na doručak
 • predavanja su uvijek kroz jutro

Između predavanja imam individualni trening (predavanje 9-9:50, trening 1h i 30min, predavanje 12:30-13:45). Timski treninzi traju otprilike 2,3 sata i većinom su u popodnevnim satima (14-17h).

Nakon timskog treninga imamo kondiciju (17:30-19h), kada završimo treninge, na red dolazi rehabilitacija (ledena kada, masaže itd). Nakon svega ovoga, imamo večeru i za kraj dana se rade domaći zadaci.

Mogu se pohvaliti kako sam upravo završio prvu godinu faksa, u tijeku su pripreme za NCAA turnir i kada to završim, vraćam se u Hrvatsku. Plan mi je igrati ITF Futures turnire i naravno provesti ljeto sa obitelji i prijateljima! Onda sredinom kolovoza opet za Ameriku!

Sportski pozdrav, Božo Barun

teniski shop

Advertisement. Scroll to continue reading.
Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Po prvi puta u povijesti ovoga natjecanja ono će se održati u Torinu. Talijani su kupili prava na turnir te ćemo ga tamo gledati...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...