Connect with us

Što tražite?

Blog

Godina dana portala

godina dana portala

Prošle godine, točno na današnji dan web je prebačen sa testne domene i ugledao je svjetlo dana među milijardama stranica na Googleu.

Dok sam razradio ideju, popisao sve tekstove i složio to na stranici trebalo mi je par mjeseci, ali izuzetno sam ponosan na učinjeno.

Za one koji ne znaju sami početak ovog projekta vezan je uz kraj 2016. godine kada je napravljena teniska stranica. Kako je stranica s vremenom rasla, odlučio sam sve to zaokružiti u jedan teniski portal.

Zašto sam došao na ideju pokretanja teniskog portala?

Sama ideja o web stranici je došla neke 2013.-2014. godine ako se ne varam. Trebao je to biti projekt unutar firme u kojoj sam tada radio.

Iako smo počeli razrađivati planove oko stranice, od nje nije bilo ništa, sve do spomenute 2016. godine kada je napravljena Facebook stranica.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iako sam svjestan kako zarade od same stranice vrlo vjerojatno neće biti smatram kako je bitno imati ovakav portal.

Jer tenis je ipak vrlo popularan sport u Hrvatskoj koji nam je donio brojne uspjehe; tako i nedavni Davis Cup protiv Francuske.

Kroz ovih godinu dana na webu napisao sam puno tekstova, pisao o pojedinim projektima, predstavio naše mlade tenisače i tenisačice, udružio snage s ostalim Facebook stranicama koje prate tenis.

I to ću nastaviti raditi. U zadnje vrijeme ste na stranici mogli čitati i intervjue s urednicima stranih portala koji nam približavaju tenis iz njihove države.

Što možete čitati na stranici?

Uz Teniski kutak koji pokriva sve od analiza do intervjua, tu je i popis teniskih klubova u Hrvatskoj. Klubovi su podijeljeni po regijama, a na stranici možete pronaći osnovne informacije od preko 100 klubova iz Hrvatske.

Također, tu su i profili naših tenisača i tenisačica s njihovim glavnim uspjesima u karijeri. Doduše, kad sam pisao te tekstove mislio sam kako ću to s vremenom nadopunjavati s obzirom na brojne osvojene naslove naših igrača.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ali borba s vremenom je trenutno presudila. 🙂

Jedan od najpopularnijih dijelova na stranici je Teniski kviz. S vremena na vrijeme se ažurira i pitanja se mijenjaju, a trenutno možete riješiti kviz o Roland-Garrosu. Eto zašto je ovakav portal bitan.

Pa gdje biste rješavali teniski kviz ako ne ovdje?

godina dana portala

Foto: Mario Cuzic/HTS

TOP 10 najpopularnijih tekstova

Ovdje ne stavljamo naše favorite već ono što ste najviše puta pregledavali i čitali u Teniskom kutku, a za to imamo dobri stari Google Analytics, a on kaže ovako:

  • US Open najava za 2018. godinu – 1,713 pregleda

Najčitaniji tekst je najava napisana sa stranicama Vragolasti Tenis te 24Sata Tenisa. Vidite koliko je dobro surađivati s drugima.

  • Koji teniski turniri plaćaju najviše – 1,573 pregleda

Kao i mene, i vas je zanimalo gdje se okreće najveća lova. Osim Grand Slamova, tu je peti Grand Slam, onaj u Indian Wellsu. Ako niste znali, bacite pogled na tekst.

  • Zašto je tenis najgori sport – 1,162 pregleda

Jedan onako komičan pogled na tenis koji vam se zaista svidio te je zauzeo visoko treće mjesto na listi.

  • Zašto je tenis najbolji sport – 990 pregleda

U stopu ga slijedi obrnuta verzija teksta u kojoj sam popisao zašto  toliko volimo ovaj sport.

  • Najbolji backhand igrači – 766 pregleda

A ovdje ste me popljuvali, sjećam se po komentarima na Facebooku. Hehe. Čujte, morao sam nekoga staviti na popis.

  • Roland-Garros najava 2. dio – 620 pregleda

Zadnji tekst koji je osvanuo na stranici pisan od pera jednog i neponovljivog Grge Dukića aka Vragolastog Tenisa.

  • Povijest tenisa – 618 pregleda

Tko je počeo s tenisom, kada, tko je izumio prvi reket sve to pročitajte u tekstu.

  • Teniski intervju Vragolasti tenis – 513 pregleda

Vragolasti baš neki popularan lik, jel tak?

  • Najbolji forehand igrači – 486 pregleda

Ak me sjećanje dobro služi, ovaj popis ste lakše prihvatili.

  • Roland-Garros najava 1. dio – 429 pregleda

Tekst pisan u suradnji s stranicama Bautista Nagnut te 24Sata Tenisa.

Što se dogodilo u svijetu tenisa u godinu dana?

Puno toga se dogodilo u tenisu u godinu dana. Recimo poput toga da je Đoković uskrsnuo i opet postao nepobjediv, ali ja bi ipak izdvojio jedan drugi događaj.

Davis jebeni Cup. Kada smo pokretali stranicu nismo mogli odabrati bolje vrijeme. Taman smo te godine igrali finale protiv Argentine.

Izgledalo je kao da ćemo opet doći do titule, al od toga nije bilo ništa. Moram priznati da sam nakon tog poraza nekako izgubio volju za stranicom, al srećom nije dugo trajalo.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jer prošle godine u zadnjem izdanju tog natjecanja; Hrvatska je predvođena Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem došla do titule. Druga Salatara za Hrvatsku u povijesti i zadnja u takvom formatu.

I eto, zbog tog događaja se isplatilo nastaviti gurati sa stranicom. A tko zna, godina dana je dugačak period. Tko zna o čemu ćemo pisati nakon druge godine portala.

Do tada, nastavljamo servirati teniske vijesti svaki dan; a vas pozivamo da nas nastavite pratiti i čitati i dalje.

Urednik portala:

Dino Rezo

dino.rezo@gmail.com

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...