Connect with us

Što tražite?

Blog

Osamnaest ti je godina tek

emma raducanu wimbledon

Dobila je pozivnicu

Dobila je pozivnicu za ovogodišnje izdanje Wimbledona. Svojim ulaskom u drugi tjedan postala je senzacijom. To što je Britanka samo je dodatan plus.

Znamo, Britanci vole senzacije, vole od svojih mladih sportaša praviti senzacije. Ne samo da je odigrala zapaženo na maltene svom prvom pravom seniorskom turniru.

Odabrala je i fantastično mjesto za napraviti tako nešto – terene All England Cluba. I nema veze što je Britanka, nema veze što su britanski mediji toliko specifični – zaslužila je svu moguću medijsku pozornost.

Ne samo svojom igrom nego i svojom pojavom i karizmom.

Tjedan života

Po vlastitoj priznanju, put do osmine finala Wimbledona njezin je tjedan života. Nikada prije Wimbledona nije igrala pred više od stotinu gledatelja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Prije Wimbledona na Instagramu je imala dvije tisuće pratitelja, a po ispadanju iz turnira u osmini finala ta se brojka popela do 329 tisuća.

Algoritmu Instagrama taj je strelovit skok u broju pratitelja bio toliko čudan da je blokirana pod sumnjom da je riječ o robotu.

Riječ je dakako o Emmi Raducanu. Britanka rođena u Kanadi, od oca Rumunja i majke Kineskinje. Najmlađa Britanka u drugom tjednu Wimbledona u Open Eri. Teniski idoli su joj Simona Halep i Li Na, a to se vidi i na njezinoj igri.

emma raducanu 2021

Idoli Halep i Li Na

Njezina razina igre na ovogodišnjem Wimbledonu bila je iznimno visoka. Teško je procijeniti u kojem će smjeru poslati lopticu i baš iz tog razloga teško joj se suprotstaviti.

Pogađa iznimne kutove, a sve zahvaljujući odličnim i brzim promjenama smjera kretanja. Upravo zbog svog odličnog kretanja često se nalazi u situacijama kada ima potpuno otvorenu jednu stranu terena.

Egzekucija joj tada ne predstavlja problem. Tehnički je izvanredna, backhandom podsjeća na Simonu Halep, a forehandom na Li Na.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Defenzivno je također odlična jer toliko toga može istrčati i pokriti. U igri je nepredvidljiva, selekcija udarca joj je odlična, posjeduje iznimnu tenisku inteligenciju.

Veliki izazovi tek su pred njom

Ne valja ništa prognozirati, tek je zakoračila na veliku scenu. S druge pak strane, treba reći kako gotovo da nije mogla bolje započeti svoju seniorsku karijeru.

Bez gotovo ikakvog seniorskog iskustva odigrati toliko dobro na Wimbledonu nešto je spektakularno. Na sebe je skrenula svjetla pozornice i nitko ju od sada više neće gledati istim očima.

Neosporno je talentirana, ali tek su pred njom veliki izazovi. Veći od ikojeg izazova u drugom tjednu Wimbledona. Sada je ona britanska senzacija, sada se od nje očekuje puno.

Sada je tu i pritisak medija. Britanci žude za mladom ženskom teniskom zvijezdom budući da u TOP 50 imaju samo Kontu koja je već ušla u četvrto desetljeće života.

Pritisak medija je tu, preko noći je postala zvijezda. Sve to nije lako izdržati i sigurno je velik teret na leđima jedne tako mlade sportašice.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Netko će upravo njezine probleme sa disanjem u meču osmine finala protiv Tomljanović i pripisati svemu tome. Njezin psihički aparat bit će pod velikim pritiskom od sad pa nadalje, ali Emma je pokazala da se može nositi i sa time.

teniski shop

Tenisačica vrijedna pažnje

Igra sa osmijehom, uživa u svakom poenu, ništa ne uzima zdravo za gotovo. Zrela je i dovoljno samosvjesna. Bilo bi pretenciozno proglašavati ju zvijezdom u usponu, ali je svakako igračica koju vrijedi gledati.

Napravila je puno na ovogodišnjem Wimbledonu, ali naučila je još i više iz njega. Prvi seniorski Wimbledon kao odskočna daska za daljnju karijeru? Emma nije mogla poželjeti više.

Autor teksta: Ivan Sindičić

Članak napisao

Advertisement

Daj mi još teniskih vijesti

Teniski klubovi

Teniski klubovi ZagrebTeniski klub TravnjakTK ChromosTK Chromos-SavicaTK ConcordiaTK DinamoTK FuturTK MladostTK HrvojeTK VeternicaTK ZagrebTK ITeamTK Ivan MerzTK Mala ŠalataTK MatchTK MedveščakTK MovensTK ParkTK PonikveTK...

Blog

Kao klinac sam volio igrati tenis. Doduše, to su bili užasni reketi i užasne loptice na improviziranim terenima u kvartu. Ali hej, bio sam...

Teniski klubovi

Teniski klubovi SplitTeniski klubovi ZadarTeniski klubovi DubrovnikTeniski klubovi MakarskaTeniski klubovi KaštelaTeniski klubovi ŠibenikTeniski klubovi BolTeniski klubovi StobrečTeniski klubovi PločeTeniski klubovi OrebićTeniski klubovi MetkovićTeniski klubovi...

Blog

Znate li Vi povijest tenisa? Pojedini povjesničari kažu kako, svima nama dragi sport tenis, svoje korijene vuče daleko u prošlost. Tako ga povezuju i...